Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HAMAS ateşkes dedi İsrail vahşete devam!

İslâmi Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale, İsrail’in Gazze’deki suçları karşısında dünyanın suskunluğunun “arsızlık” olduğunu belirtti.

HAMAS ateşkes dedi İsrail vahşete devam!

Nahhale, “Biz, Kudüs’ü her türlü saygısızlıktan koruyoruz. Bu bizim halkımızın ve direnişçilerimizin yolu. Bu yoldan zafer kazanmadıkça dönmeyeceğiz” dedi. Filistinli direniş gruplarının, İsrail’le mücadelenin zor ama Kudüs’ü korumanın ve özgürlüğün tek yolu olduğunun bilincinde olduğunu söyleyen Nahhale, halkın uluslararası sessizliğe ve ablukaya meydan okuduğunu kaydetti.

Nahhale, İsrail’in Gazze’deki suçları karşısında dünyanın suskunluğunun “arsızlık” olduğunu, çocukların ve sivillerin öldürülmesi karşısında susulduğunu ve bunun İsrail’e daha fazla çocuk öldürmesi için fırsat verdiğini ifade etti.

ABBAS: “SİYASİ BİR ÇÖZÜM BAŞLATILMASI GEREKİYOR”

Öte yandan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik, Yahudi işgalcilerin de işgal altındaki Kudüs’teki Filistinlilere yönelik saldırılarının hemen durması gerektiğini vurgulayan Abbas, “İsrail’in gerginliği tırmandırmayı sürdürmesi, uluslararası meşru kararlar zemininde siyasi bir çözüm başlatılmasını gerektiriyor” dedi.

HAMAS’ın üst düzey yetkililerinden Musa Ebu Merzuk, İsrail ve Gazze’nin “bir veya iki gün içinde” ateşkese ulaşmasını beklediğini söyledi. Ancak İsrail çetebaşı Benjamin Netanyahu, saldırıların devam edeceğini belirtti. Bununla birlikte terörist İsrail, günün erken saatlerinde Gazze’nin kuzeyine 100’den fazla hava saldırısı düzenledi. Filistinli mücahitler ise İsrail’deki hedeflere roket ateşi ile misilleme yaptı.

HaMAS’ın üst düzey siyasi yetkililerinden Musa Ebu Merzuk Lübnan basınına verdiği demeçte, “Ateşkesle ilgili devam eden çabaların başarıya ulaşacağını düşünüyorum. Bir veya iki gün içinde ateşkese ulaşılmasını bekliyorum ve ateşkes karşılıklı anlaşma temelinde olacak” ifadelerini kullandı. Bununla birlikte, ABD Başkanı Joe Biden da Netanyahu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek ateşkes yolunda gerilimin azaltılması çağrısında bulundu. Bu, İsrail ile Filistin arasında son gerilim başladıktan sonra iki lider arasındaki dördüncü görüşme oldu.

NETANYAHU “SALDIRILAR DEVAM EDECEK” DEDİ

Telefon görüşmesinin ardından Netanyahu ise katliam operasyonların ilişkin kararlılıklarını dile getirdi. Netanyahu, Twitter hesabından paylaştığı bir videoda, “Filistinli militanlara (!) karşı operasyonların devam edeceğini” ifade etti.

Teröristbaşı Netanyahu, ABD Başkanı Joe Biden’ın “ateşkes için gerginliğin düşürülmesi talebini” kabul etmedi. Netanyahu, yaptığı yazılı açıklamada, “ABD Başkanı’nın İsrail’in kendini savunmasına verdiği desteği takdir ediyorum. Ancak hedefi gerçekleşene dek bu operasyona devam etmekte kararlıyım.” ifadelerini kullanarak, operasyonun hedefinin ise “İsrailli vatandaşların huzurunun sağlanması olduğunu” savundu.

Başbakan Netanyahu, “İsrail ordusunun Gazze’deki örgütlerin elindeki güce, üst düzey liderlerine her gün daha çok saldırı düzenlediğini ve yine Gazze’deki yüksek katlı binalar ile silah depolarını daha fazla vurduğunu” ifade etti.

EVLER VE TARIM ARAZİLERİ HEDEFTE

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda evleri, tarım arazilerini ve Filistin direniş gruplarının mevzilerini hedef aldı. Teröristlerin, Gazze’nin güneyindeki Fuhhar beldesinde bulunan tarım arazilerini bombaladığı bildirildi. Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, kentin güneyindeki Fuhhar beldesi sınırları içerisinde yer alan ekili tarım arazilerini vurdu. İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde bir apartman dairesini hedef alması sonucu yaralananlar olduğu bildirildi. Saldırılarda Han Yunus’un Japon Mahallesi’nde ve Refah kentinin Şabura bölgesinde yer alan iki ev hasar gördü. Savaş uçakları, Cibaliya Mülteci Kampı’ndaki Şüheda Meydanı’nı da bombaladı. Yaralıların olduğu saldırıda altyapı da büyük zarar gördü.

GAZZE’DE ŞEHİT SAYISI 230’A YÜKSELDİ

Siyonist İsrail’in 10 Mayıs’tan bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 65’i çocuk olmak üzere 230’a yükseldi. Yaralı sayısı ise 1.710’a çıktı. Siyonist İsrail savaş uçakları dün gece saatlerinde Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah ve Han Yunus şehirlerine saldırdı. Han Yunus’un batısındaki Es-Satr bölgesine düzenlenen hava saldırısındaFilistinli bir kadın hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı. Filistin Sağlık Bakanlığı, şehitlerin 65’in çocuk, 39’unun kadın ve 17’sinin yaşlılardan oluştuğunu söyledi.



Anahtar Kelimeler: HAMAS ateşkes İsrail vahşete devam!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER