Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HAMAS: KADINLARIN İFADE VERMEYE ÇAĞRILMASI KABUL EDİLEMEZ

Abbas güçlerinin ihlallerini kadınları ifadeye çağırmaya kadar vardırmaları tepkiyle karşılandı.

HAMAS: KADINLARIN İFADE VERMEYE ÇAĞRILMASI KABUL EDİLEMEZ

HAMAS: KADINLARIN İFADE VERMEYE ÇAĞRILMASI KABUL EDİLEMEZ

 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Kalkiliya´da bir ailenin Filistin Yönetimi´ne bağlı güvenlik birimlerinin baskılarına maruz kalmasından, ailenin evine düzenlenen baskın sırasında iki kişinin gözaltına alınmasından ve kadınların da ifade vermeye çağrılmasından duyduğu endişeyi dile getirdi.

Hamas Hareketi, bugün (6 Temmuz Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, evlerin saygınlığının çiğnenmesinin ve Savi Nezzan ailesinden dört kadının ifade vermeye çağrılmasının kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Kadınların ifade vermeye çağrılmasının Filistin örf ve adetlerine aykırı olduğunu belirten Hamas hareketi, Batı Yaka güvenlik birimlerinin bu davranışlarıyla tüm kırmızıçizgileri çiğnediğini ifade etti.

Filistinli tüm grupları ve sivil toplum örgütlerini bu davranışa karşı çıkmaya davet eden Hamas hareketi, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinden bu tür ihlallerine son vermesinin istenmesini talep etti.

Maskeli Koruyucu Güvenlik birimi görevlilerinin polis köpekleri eşliğinde evlere baskın düzenlediğini bildiren Hamas hareketi, Kalkiliya kentinde Savi Nezzal ailesinin evine baskın düzenlendiğini ve evde uzun süre arama yapıldığını, iki kişinin gözaltına alındığını ve dört kadının da ifade vermeye çağrıldığını bildirdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER