Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HAMAS: EL-HAMDALLAH HÜKÜMETİ BAŞARISIZLIĞINA KILIF ARIYOR

Filistin uzlaşı hükümeti başkanı Rami El-Hamdallah´ın Gazze´de gölge hükümet olduğuna dair yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştiren İslamî Direniş Hareketi (Hamas), El-Hamdallah´ın bu sözleriyle başarısızlığını örtmeye ve Gazze´ye yönelik sorumlulukl

HAMAS: EL-HAMDALLAH HÜKÜMETİ BAŞARISIZLIĞINA KILIF ARIYOR

HAMAS: EL-HAMDALLAH HÜKÜMETİ BAŞARISIZLIĞINA KILIF ARIYOR

 

Filistin uzlaşı hükümeti başkanı Rami El-Hamdallah´ın Gazze´de gölge hükümet olduğuna dair yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştiren İslamî Direniş Hareketi (Hamas), El-Hamdallah´ın bu sözleriyle başarısızlığını örtmeye ve Gazze´ye yönelik sorumluluklarını yerine getirme konusundaki ihmalkârlığına kılıf bulmaya çalıştığını belirtti.

Rami El-Hamdallah´ın suçlayıcı açıklamaları üzerine Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri bugün bir açıklama yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi´ne de ulaşan açıklamada Ebu Zuhri ?sorun Rami El-Hamdallah´ın bakanlıkların Gazze´deki milletvekillerini tanımaması, onlarla çalışmayı reddetmesi ve Fetih´ten olan bu vekillerin geri dönmelerinde ısrar etmesindedir? dedi.

Hamas sözcüsü Ebu Zuhri, El-Hamdallah´ın açıklamalarına baktıklarında karşılarında uzlaşı hükümeti değil, bir tarafın çıkarı için diğer tarafa düşmanlık besleyen bir grubun ve hizbin hükümeti olduğunu gördüklerini söyledi.

Rami El-Hamdallah hükümetinin her yönüyle başarısız olduğuna dikkat çeken Ebu Zuhri şunları söyledi: ?Bu hükümet aslında ayrılıkçı bir hükümet oldu. Gazze halkına karşı ırkçı bir tutum sergiledi. Kırk bin aileyi maaştan yoksun bırakarak bölgenin açlığa mahkûm edilmesine karıştı.?

El-Hamdallah yaptığı açıklamada Hamas hareketinin kendisinin başkanlık ettiği hükümeti başarısız kıldığını, eski başbakan yardımcısı Ziyad Es-Zaza başkanlığında Gazze´de gölge bir hükümet kurulduğunu iddia etmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER