Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hamas Direnişi Sürdürmek İçin Kaynak ve Müttefik Arayışında

"Hamas ,İran´la neden görüşüyor?"diyenler acaba kimin argümanlarıyla hareket ediyorlar?Siyonistler ve Suudiler aynı malzemeden faydalanmıyorlar mı?Hedefleri HAMAS´ı yalnızlaştırıp daha rahat ezmek değil mi?

Hamas Direnişi Sürdürmek İçin Kaynak ve Müttefik Arayışında

Doğru Haber´den Faruk Kuzu´nun analşiz haberi..

Siyonist israil´e karşı izzetli duruşuyla ümmetin yüz akı olan HAMAS´ın 2012´den bu yana İran´a yaptığı ilk ziyaret başta Suudi olmak üzere bir kısım Neo-Selefi grubu ve olaylara duygusal yaklaşan kesimlerin vakıadan- realiteden uzak söylemlerde bulunmalarına yol açtı. HAMAS eleştirilmeye başlandı. Oysa eleştirilerin kaynağına bakıldığında yorumların Suudi-Siyonist merkezli olduğu görülür.

HAMAS´ın Gazze sorumlusu Yahya Sinvar Arap ülkelerinin Filistin davasına yüz çevirdiğini sadece İran´dan askeri destek alabildiklerini daha önce açıklamak zorunda kalmıştı. Gazze ve Filistin mücadelesi tarihinin en zorlu dönemini yaşarken ve başta Körfez ülkeleri olmak üzere Arap liderler Direnişe karşı Siyonistlerin safında yer almışken Direnişi bulabildiği destekten de mahrum kılmaya çalışmak ancak ve ancak Siyonistlerin işine gelmez mi?

HAMAS´ın İran ziyaretini eleştirenlere bir yanıt da siyasi işlerden sorumlu üyelerden Halil el-Hayye´den geldi. El-Hayye İslami Kitle Öğrenci Grubu´nun Gazze´de lise mezunu öğrenciler için düzenlediği törende yaptığı konuşmada, "Kimseden korkmuyoruz ve kendimizi de kimsenin kucağına atmıyoruz" dedi. El-Hayye, ?Halkları, toprakları, kutsal mekânları ve haklı davaları için çeşitli ülkelerle dengeli ilişkiler kurduklarını.? söyledi.

El-Hayye´nin bu güzel yorumu HAMAS´ın ne denli, ferasetle hareket ettiğini göstermesi açısından yeterlidir. Mücadelelerinde hiç kimsenin YÖRÜNGESİNE girmeden İTİDAL ile yürüyorlar.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER