Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hamaney 'dış güçler' demişti! İran'daki protestolar istifa getirdi

İran'da 10 katlı binanın çökerek birçok ölüme sebep olmasının ardından ülkede patlak veren halk isyanına, dini lider Hamaney "dış güçler destekliyor" yorumunu yaptı.

Hamaney

karar.com'dan Selman Cömert'in "konu ile ilgili" haberi...

İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, "düşmanların" İslam Cumhuriyeti'ni devirmek için İran'da huzursuzluğu tetiklediğini söyledi. Hamaney, geçen haftanın başında, onlarca kişinin yaşamını yitirmesine neden olan 10 katlı iş merkezinin çökmesinden sonra başlayan protestoları "dış güçlerin" desteklediğini öne sürdü.

38 kişinin ölümüne neden olan 10 katlı binanın yapımına izin verdiği gerekçesiyle tutuklanan Abadan Belediye Başkanı Hüseyin Hamidpur görevinden istifa etti.

'HALK PROTESTOLARI DÜŞMANLARIN EN ÖNEMLİ UMUDU'

Reuters'te yer alan habere göre Hamaney, televizyonda yaptığı bir konuşmada, "Bugün düşmanların ülkeye darbe vurma konusundaki en önemli umudu halk protestolarına dayanıyor... Ancak düşmanların hesapları, tıpkı öncekilerde olduğu gibi, tutmayacak" dedi.

Geçen hafta İran'ın güneybatısındaki Huzistan eyaletine bağlı Abadan'da onlarca kişinin ölümüne neden olan 10 katlı iş merkezinin çökmesi hükümet karşıtı protestoları da beraberinde getirmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER