Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Halkların Köprüsü Derneği'nden Somalili Mohamed için imza kampanyası

Halkların Köprüsü Derneği, Ankara'da kafe işleten Somalili Mohamed Abdullahi hakkında verilen sınırdışı kararına karşı imza kampanyası başlattı.

Halkların Köprüsü Derneği

Halkların Köprüsü Derneği, Ankara Kızılay’da Somalililer tarafından işletilen ve daha önce ırkçı baskılar nedeniyle tabelasını defalarca değiştiren Saab Cafe’nin işletme sahibi Mohamed Abdullahi’nin sınır dışı edilmesi kararına karşı imza kampanyası başlattı. Change.org üzerinden başlatılan kampanyaya ilişkin açıklama yapan dernek, sınır dışı işleminin bir an önce iptal edilmesi gerektiğini vurguladı.

Açıklamada “Hiçbir idari işlemin gerekçesi ve oluşturulma nedeni ırkçılık olamaz. İdari işlemler gerekçeli olmalı ve gerekçesi Anayasa ve kanunlara uygun olarak oluşturulmalıdır. Ülkemizdeki hiçbir kurum bazı kesimlerin gereksiz, nedensiz ve vicdansız taleplerine hizmet etmemelidir. Halkların Köprüsü Derneği olarak Mohamed Abdullahi’nin sınır dışı işleminin bir an önce iptal edilmesini talep ediyoruz. Buna seyirci kalmak istemiyorsanız siz de bir imza ile bu kampanyaya katılıp tepkinizi gösterin. Mohamed’i ve ailesini Somali’ye göndermeyin” denildi.

İmza kampanyasına buradan ulaşılabilir



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER