Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Halkın yüzde 44’ü aşırı kalabalık evlerde yaşıyor.. Bu oran AB’de yüzde 16

Türkiye’de halkın neredeyse yarısı aşırı kalabalık evlerde yaşıyor. Bu, hanede yaşayan kişi sayısına göre yeterli oda olmadığı anlamına geliyor.

Halkın yüzde 44’ü aşırı kalabalık evlerde yaşıyor.. Bu oran AB’de yüzde 16

Türkiye’de halkın neredeyse yarısı aşırı kalabalık evlerde yaşıyor. Bu, hanede yaşayan kişi sayısına göre yeterli oda olmadığı anlamına geliyor. Avrupa Birliği’nde (AB) ise aşırı kalabalık ev oranı yüzde 16.

AB İstatistik Ofisi Eurostat verilerine göre Türkiye’de halkın yüzde 43,7’si aşırı kalabalık evlerde kalıyor. Hanede yaşayanlar için yeterli oda yok. Türkiye bu anlamda 34 Avrupa ülkesi içinde 5. sırada yer alıyor. 28 AB ülkesinin ortalaması ise yüzde 16.

Aşırı kalabalık ev oranında zirvede yüzde 58 ile Karadağ var. Bu ülkeyi Sırbistan (yüzde 53), Kuzey Makedonya (yüzde 46) ve Romanya (yüzde 46) takip ediyor. Bu ülkelerin ardından Türkiye geliyor. Aşırı kalabalık ev oranının en düşük olduğu ülkeler ise yüzde 3 ile Kıbrıs, İrlanda ve Malta. Bu ülkeleri yüzde 4 ile Hollanda ve yüzde 5 ile İspanya ve İngiltere izliyor. Bu oran Almanya’da yüzde 7 ve Fransa’da yüzde 82.

Tüm veriler 2018 yılını ait ancak Türkiye ve Karadağ verileri ise 2017 yılını yansıtıyor. Eurostat verileri ihtiyacından büyük evde kalanların oranını da gösteriyor. Bu; evdeki oda sayısının hane halkı sayısının ihtiyaçlarından fazla olması demek. Bu oran Türkiye’de yüzde 8 iken 28 AB ülkesinde ise yüzde 36.

Büyük evde kalanların zirvesinde Malta ve İrlanda var, Balkan ülkeleri son sırada. Malta’da halkın yüzde 73’ü ihtiyacından büyük evlerde kalıyor. Hemen ardından yüzde 71 ile İrlanda ve Kıbrıs geliyor. Bu oran İngiltere’de yüzde 56, Fransa’da yüzde 44, Almanya’da yüzde 36, İtalya’da yüzde 15 ve Yunanistan’da yüzde 10.

Kaynak: Euronews



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER