Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Halep'te PKK/YPG geri adım attı

Halep'teki PKK/YPG güçlerinin, Şeyh Maksud Mahallesinin denetimini devrimci güçlerle birlikte sağlayacakları ve kendilerine ait hapishaneleri de boşaltacakları açıklandı.

Halep

Halep'teki YPG güçlerinin, muhaliflerden bağımsız olarak kentte kontrol ettikleri Şeyh Maksud Mahallesinin denetimini muhalif güçlerle birlikte sağlayacakları açıklandı. Örgütün ayrıca kendi denetimindeki hapishaneleri de boşaltma kararı aldığı duyuruldu.

Kentte Lebbeyk Ya Uhta” (Sana Geldim Kardeşim) adı altında birleşen gruplar tarafından yapılan yazılı açıklamada, YPG'nin Şeyh Maksud Mahallesi'ndeki hapishaneleri boşaltıp tutukluları bu grupların kurduğu hukuk komitelerine teslim etmesi ve Kürt milislerinin kontrolündeki Şeyh Maksud Mahallesi'nin Halep'teki diğer kurtarılmış mahalleler gibi kabul etmesi” yönündeki talebi kabul ettiği ifade edildi.

Halep'te Şeyh Maksut Mahallesi'nde PKK'nın örtülü bir kadının örtüsünü zorla çıkartıp, ardından örtülü olmak suçundan” tutuklaması ve hapse atması üzerine devrimci güçler tepki göstermişti. Halep şehrindeki 15 silahlı devrimci, YPG'nin Halep kentinde gerçekleştirdiği ihlaller ve aşırılıklarla” mücadele amacıyla Lebbeyk Ya Uhta adı altında birleştiğini duyurmuştu. PKK/YPG güçlerine, mahallenin yönetimini kendilerine teslim etmeleri için 48 saat mühlet vermişlerdi.

Devrimciler, PKK/YPG'nin stratejik olarak bir tahrik hareketi yaptığını, ancak bu tahriklere gelmeyeceklerini açıklamıştı.

Golan Tepeleri'nde 2 BM Barış Gücü askeri yaralandı

Bu arada, Suriye'den İsrail'in işgal altında tuttuğu Golan Tepeleri'ne havan topu düşmesi sonucu, BM Barış Gücü'ne (UNDOF) mensup 2 askerin yaralandığı ileri sürüldü.
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, söz konusu havan topunun Suriye'deki iç çatışmalar sonucu düştüğü kaydedildi.

 

(Diriliş Postası)



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER