Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HAKKIMIZI NASIL ARAYALIM

Mazlumder Kayseri Şubesinin insan hakları okul seminerleri devam ediyor. 5. haftaya giren seminerlerin bu haftaki konusu Hak Arama Bilinci, konuşmacısı ise Avukat Şükran Özenç idi.

HAKKIMIZI NASIL ARAYALIM

Mazlumder Kayseri Şubesinin insan hakları okul seminerleri devam ediyor.5. haftaya giren seminerlerin bu haftaki konusu Hak Arama Bilinci, konuşmacısı ise Avukat Şükran Özenç idi.

Memur Sen toplantı salonunda yapılan ve yoğun bir dinleyici grubunun katılım sağladığı seminerde Avukat Özenç, hak aramanın yolları, bu konuda insanlara tanınan yetkiler, hak kavramının anlamı ve bu konuda insanların ihmal, zaaf ve eksikleri konusunda örnekler de vererek detaylı bir anlatım da bulundu.

Dinleyicilerin birbirinden ilginç sorularına cevaplar veren Avukat Şükran Özenç, hak arama bilincinin okullarda, sivil toplum kuruluşlarında ve hayatın diğer alanlarında verilmesi gereken bir gereklilik olduğunu, bu konuda ihmaller ve bilinçsizlik sebebiyle çoğu zaman insanların haklarını zamanında alamayarak büyük mağduriyetler yaşadıklarını dile getirdi.

Hak arama konusunda bireylerin kendi haklarını savunmanın yanında toplumun, kamunun hakkını da savunması konusunda bilinçlenmesi gerektiğini söyleyen Avukat Özenç, bu konuda okullar, sivil toplum kurumları ve ailelere önemli sorumluluklar düştüğünü dile getirdi.

Dilekçe vererek, arabulucuya müracaat ederek, uzlaşma yaparak, BİMER'e müracaat ederek, insan hakları kurullarına müracaat ederek, mahkemeye başvurarak ve diğer yollara başvurarak hakların aranabileceğini bildiren Özenç, medeni insanların hakkını arayan insanlar olduğunu dile getirdi.

Programın son bölümünde katılımcıların soruları Avukat Özenç tarafından içtenlikle cevaplandırıldı. Mazlumder şube yetkilileri 8 hafta olarak belirledikleri programın sonraki haftalarda da devam edeceğini bildirerek katılım ve ilgi için Avukat Özenç ve katılımcılara teşekkür ettiler.

 

MAZLUMDER Kayseri Şubesi Basın Bürosu



Anahtar Kelimeler: HAKKIMIZI NASIL ARAYALIM

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER