Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HAK İNİSİYATİFİ'NİN BASIN AÇIKLAMASI

"BARIŞ PINARI HAREKATI"YLA İLGİLİ; Uluslararası Hukuka Uygun Müzakere ve Barıştan Başka Yol Yok!

HAK İNİSİYATİFİ

Uluslararası Hukuka Uygun Müzakere ve Barıştan Başka Yol Yok!

Bugün itibariyle Suriye’nin kuzeyinde bulunan bölgelere Türkiye tarafından askeri harekat başlatılmış durumdadır. 

2011 yılından itibaren Suriye’nin birçok bölgesinde çeşitli çatışmalar meydana geldi. Yüzbinlerce insanın ölümü ve yaralanmasına, milyonlarca insanın sürgün olmasına şahit olduk. Hangi iddiayla başlatılırsa başlatılsın hiçbir çatışma dalgasının Suriye’de yaşayan insanların derdine deva olmadığı, sorunlarını çözmediği defalarca görüldü. Her çatışma dalgasından sonra sivil insanlar yaralandı ve öldü, şehirler harap oldu, kitleler sürgün edildi. 

Savaş, kaçınılması imkansız bir zorunluluk halini almadıkça cinayettir. Öncelikle barış hakkı, güvenli bir çevrede yaşama hakkı, yaşam hakkı gibi en temel hakları ağır ihlal eden acılı süreçlerdir.

Sınırötesi operasyonun Türkiye’nin henüz kendi içinde çözemediği Kürt sorunu ile ilişkisi açıktır. Son 40 yılda ve özellikle 2015 yılında sonlandırılan barış sürecinin ardından yaşanan hak ihlalleri ile hesaplaşılamamışken sınır ötesi operasyon Kürt sorununda yaşanan çıkmazı derinleştirecektir.

Suriye’de devam eden insanlık dramını çatışma hamleleri durduramaz, aksine yıkım ve dramları çoğaltmaktan başka bir sonuç veremez. 

Yeni kitlelerin yerinden olmasına, büyük acılar yaşanmasına, sonlanmayacak yaslara neden olabilecek bu operasyonu durdurun.

Uluslararası hukuka uygun müzakere ve barıştan başka yol yok!

HAK İnisiyatifi 



Anahtar Kelimeler: İNİSİYATİFİ' BASIN AÇIKLAMASI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER