Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HAK-İŞ: KIDEM TAZMİNATI KONUSUNDA ÇÖZÜME HAZIRIZ!

Başkan Erdoğan’ın kıdem tazminatı ile ilgili işçi ve işverene ‘çözüm bulma’ çağrısına HAK-İŞ’ten olumlu cevap: Sistemin fonksiyonel ve hukuki çözümü için konuşmaktan yanayız.

HAK-İŞ: KIDEM TAZMİNATI KONUSUNDA ÇÖZÜME HAZIRIZ!

Milat Gazetesi'nden Ezgi Çelik'in "konuya dair" Ankara Mahreçli Haberi...

HAK-İŞ Yönetim Kurulu,  olağanüstü toplantısının ardından kıdem tazminatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Mevcut kıdem tazminatı sistemindeki hak etme ve erişimde yaşanan zorluklara dikkat çekilen açıklamada “Çalışanların büyük bir kısmının kıdem tazminatına erişememesi, kıdem tazminatı tavan uygulaması, kıdem tazminatını hak etmek için bir yıl çalışma şartı gibi çalışanlar arasında adaleti sağlamayan ve çalışma barışına uymayan birtakım şartlar bulunmaktadır. HAK-İŞ olarak; istisnasız her bir çalışan için güvence altına alınacak, haksızlıkların, adaletsizliklerin yaşanmayacağı bir sistemin geliştirilmesi gerektiğini her platformda defaten dile getirdik” denildi.
 

HAK-İŞ’in çalışma hayatının bu önemli sorununu sosyal diyalog anlayışı ekseninde taraflarla müzakere etmeye açık olduğunun belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi: “Ülkemizde salgınla mücadelenin ekonomik ve sosyal etkileri halen devam etmektedir. Bu salgın döneminde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde toplumun her kesimini kapsayan politikalar hızla hayata geçirilmiş, rahat bir geçiş ve normalleşme süreci sağlanmaya çalışılmıştır. Ülkemiz, ekonomik, sosyal ve sağlık alanında hayati önemde birçok düzenlemeyi gerçekleştirerek dünyaya örnek olmuşken, kıdem tazminatı gibi çalışma hayatının tüm kesimlerini ilgilendiren böylesine mühim ve hassas bir konunun tartışılmasını yöntem ve zamanlama açısından uygun görmemekteyiz.”

Güçlü bir sistem talep ediyoruz

“Sayın Cumhurbaşkanımızın tarafların süreçlere tam katılım sağlaması ve ortak
bir akıl ile hareket edilmesi konusundaki yaklaşımı büyük önem taşımakta olup, sosyal diyaloga verdiği önem bizleri memnun etmiştir” denilerek, şu ifadelere yer verildi: “HAK-İŞ Yönetim Kurulu olarak; ülkemizde yeni bir modelin kurulabilmesi için tüm işçi ve işveren konfederasyonlarının ve devletin birlikte yürüteceği bir sosyal diyalog mekanizması çerçevesinde çalışmaların gerçekleştirilmesi gerektiğini savunmaktayız. Kıdem tazminatının hak edilmesi ve erişilmesi konusunda yaşanan sorunların ortadan kaldırılması, uygulanabilir ve sürdürülebilir bir noktaya taşınmasını garanti edecek güçlü bir sistem talep etmekteyiz. Çalışma hayatının en önemli konularından biri olan kıdem tazminatının uygun bir zamanda, katılımcı bir yöntem ve pozitif bir yaklaşım ile çalışanlar lehine çözüme kavuşturulmasını konuşmaktan ve tartışmaktan yana olacağız.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER