Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hafter'den NATO'ya: Türkiye'ye baskı yapın

Halife Hafter, NATO’ya 'Libya'da Türkiye’ye baskı yapma' çağrısında bulundu.

Hafter

Libya Ulusal Ordusu (LUO) komutanı Halife HafterNATO’ya ‘Libya’ya yönelik askeri müdahalesini durdurması için Türkiye’ye baskı yapma’ çağrısında bulundu.

LUO komutanlığı, geçtiğimiz Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Türkiye’nin NATO üyeliğini ‘Libya’yı UMH’ye teslim etmek’ için kullandığını iddia etti. NATO ülkelerine ‘Türkiye’yi, sadece kendi çıkarlarına hizmet eden savaşlarında desteklemeye hazır mısınız?’ sorusu yönelten komutanlık, UMH ve LUO arasındaki çatışmaların Libya’nın komşu ülkelerinin ve Akdeniz ülkelerini rahatsız ettiğini vurguladı.

Komutanlık, Libya’nın güvenliğinin, birliğinin ve egemenliğinin terk edilemeyecek bir durum olduğunu söylerken, “LUO, yanında duran dostlarının yardımıyla tüm gücüyle ayakta duracak. Vatanımızı, silah ve paralı asker transferi yaparak Libya ve bölgenin istikrarını bozmaya çalışan taraflara karşı savunacağız” dedi.

Hafter’in sözcüsü Ahmed el-Mismari, geçtiğimiz Pazartesi akşamı düzenlediği bir basın toplantısında, UMH güçlerinin işlediği savaş suçlarından sorumlu olduğunu belirtti. Mismari," radikalizm yanlısı örgütlerin, şehirdeki mülkleri yağmaladığını ve Sirte’nin batısındaki sivilleri hedef aldığını" iddia etti.

Öte yandan stratejik öneme sahip Sirte şehrinde LUO ve Fayiz es-Serrac başkanlığındaki Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçleri arasındaki çatışmalar da devam ediyor. Çatışmalarla eş zamanlı olarak ABD Büyükelçiliği, ilerleyen günlerde ateşkes ve gerçek bir siyasi diyalog gerçekleştirme olasılığının artacağına ilişkin umudunu dile getirdi.



Anahtar Kelimeler: Hafter' ': Türkiye' baskı yapın

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER