Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Haddad: Irak’ta gerçek iktidar hükümetin elinde değil

Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Beşir Haddad, Irak’ta gerçek iktidarın hükümetin değil, siyasi tarafların elinde olduğunu söyledi.

Haddad: Irak’ta gerçek iktidar hükümetin elinde değil

Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Beşir Haddad, Irak’ta gerçek iktidarın hükümetin değil, siyasi tarafların elinde olduğunu söyledi.

K24 haber bültenine bağlanan Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Beşir Haddad, Irak’taki siyasi süreç ve gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Irak’ta gerçek iktidarın hükümetin değil, siyasi tarafların elinde olduğunu belirten Beşir Haddad, “Kürdistan Bölgesi’nin Irak hükümetiyle hiçbir sorunu yok. Anayasa ve kanunlara uyma konusunda karşılıklı anlayış var. Ancak bazı siyasi taraflar özellikle seçimlerin de yaklaşması ile Kürdistan Bölgesi’ne karşıtlık yapıyor” dedi.

Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani başkanlığındaki Kürdistan Bölgesi heyetinin Bağdat’ta tüm siyasi taraflara anlaşmadan yana olduğunu açıkça ifade ettiğini belirten Haddad, “Irak hükümet yetkililerinin de anlaşmadan yana olduğunu düşünüyorum. Söz konusu taraflar ise, yaklaşan seçimler ve siyasi menfaatler uğruna Kürdistan halkına karşıtlık yapıyor ” ifadelerini kullandı.

Yeni yılın ilk haftasında parlamentoya sunulacak 2021 bütçesinin yasa tasarısının onaylanmasını beklediğini belirten Haddad, “Büyük ihtimalle yasa onaylanacak. Sorun ve kriz çıkmadan yasanın onaylanmasını umuyorum çünkü Kürdistan Bölgesi Hükümeti taraflarla gerçekleştirdiği görüşmelerede yasanın uygulanması gerektiğini dile getirdi” değerlendirmesinde bulundu.

Dün gece Bağdat’ta hükümetle milis grubu Asayib Ehlul Hak arasında yaşanan gerginliğe de değinen Haddad, şunları kaydetti:

“Tüm bunların yaklaşan seçimlerle ilgisi var. Ayrıca Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi Mühendis’in ölüm yıldönümü yaklaşıyor. Irak hükümeti ABD güçleri ve temsilciliklerine yönelik herhangi bir saldırıya izin vermeyeceğini belirtiyor ancak milis gruplarının da sahip oldukları bir güç var. Irak’ta bir başı belli ama sonu belli olmayan iç savaş tehlikesinin ortaya çıkmasından endişesi ediyoruz.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER