Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Hablemitoğlu suikastında 'tuğla pazarlığı' tartışması

Akademisyen Necip Hablemitoğlu’nun 2002’de suikast sonucu öldürülmesine ilişkin olayda sır perdesi aralanmaya başladı ancak süreç istenen düzeye gelmediği için tepki çekiyor.

Hablemitoğlu suikastında

Akademisyen Necip Hablemitoğlu’nun 2002’de suikast sonucu öldürülmesine ilişkin olayda sır perdesi aralanmaya başladı ancak süreç istenen düzeye gelmediği için tepki çekiyor.

Hablemitoğlu’nun katil zanlısı Gökhan Nuri Bozkır, 27 Ocak’ta MİT tarafından Ukrayna'dan Türkiye’ye getirilmiş, emekli Albay Levent Göktaş’ın ismini vermişti. Göktaş'ın Bozkır'ı eğiten kişi olduğu ve emir eri yaptığı belirtildi.

Hablemitoğlu suikastının planlayıcısı olmakla suçlanan Göktaş'ın hakkında yakalama kararı bulunurken geçtiğimiz günlerde adına açılan bir hesaptan paylaşım yapıldı.

"O TUĞLAYI YARIN ÇEKİYORUM"

Levent Göktaş yaptığı paylaşımlarda şöyle demişti: "Yarından itibaren videolu anlatımlarım olacak. Net söylüyorum bazıları bu gece uyku uyumasın. Gerçek neymiş yarın görüşeceğiz. Beni kullanıp bir kenara atanlar kâbusunuz olacağım. Siz korunaklı konaklarda kalırken ben sırt çantası ile orada burada geziyordum. K.... kursağında büyüyenler uyumayın lan uyumayın o tuğlayı yarın çekiyorum. Altta kalanın canı çıksın! Ve şunu aklınızdan çıkarmayın beni Sedat Peker ile karıştırmayın! Devlet denilen aygıtı başınıza geçiririm! Ben yanarsam siz de yanarsınız net.”

Ancak avukatları açılan hesabın sahte olduğunu savundu. Sedat Peker ise hesabın sahte olmadığını, sırra kadem basan Göktaş'ın kaçtığını iddia etti.

"LEŞ PAZARLIKLAR DÖNÜYOR BELLİ Kİ"

Paylaşımlar sonrası, Necip Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu, sosyal medya hesabından pazarlıklar döndüğünü söyleyerek “Leş pazarlıklar dönüyor belli ki, leş adamların elinde oyuncak olmuş memleket…” mesajını paylaştı.

Bu mesajın Ardından ise CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medyada Hablemitoğlu'nun mesajını alıntılayarak şunları söyledi: “Mafyalar, yolsuzlar, beşli çeteler, çantacılar, örgütler, uyuşturucu baronları, komisyoncular, soysuzlar… Size sesleniyorum, hepinizin canı cehenneme. Her tarafı lağım kokusu sardı. Bu devleti sizden temizleyeceğiz. Pirüpak bir ülke bırakacağım gençlere. Mirasım bu olacak.”

4 KİŞİYE GÖKTAŞ SORUŞTURMASI

Konuya ilişkin tartışmalar sürerken kamuoyundan emniyet ve istihbaratın yetersiz soruşturma yürüttüğüne ilişkin tepkiler geldi. Tepkilerde, aynı zamanda avukat da olduğu belirtilen Göktaş'ın nasıl oluyor da elini kolunu sallayarak dolaştığı ifade edildi.

Tepkiler sonrası, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Hablemitoğlu cinayetiyle ilgili aranan Levent Göktaş'ın kaçışıyla ilgili soruşturma başlattı. Savcılığın ikisi Antalya'da, birisi Ankara'da, birisi de İstanbul'da yaşayan ve Göktaş'ın firarına yardımcı oldukları iddiasıyla dört kişi hakkında adli soruşturma başlattığı belirtildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmayı cinayet dosyasından bağımsız olarak yürüttüğü de ifade edildi.

"EMNİYET NEDEN SESSİZ"

Öte yandan Göktaş'ın firarına ilişkin CHP'den tepki geldi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamasında “Bu iddia doğru mu? 'Her türlü teknik imkanlara sahip olan emniyet birimlerinin Hablemitoğlu'nun öldürülmesi olayının şüphelilerinden Levent Göktaş'ı saklandığı yerde kolayca yakalaması mümkün. Ama her ne hikmetse Emniyet kanadından pek ses çıkmıyor" dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER