Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

HABERTÜRK YAZARINDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´A ÇAĞRI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a çağrıda bulunan Habertürk yazarı Nagehan Alçı, "Erdoğan, Cumartesi Anneleri´ni kabul etmeli, acılarını paylaştığını hatırlatmalı" dedi.

HABERTÜRK YAZARINDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´A ÇAĞRI

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, polisin geçen haftalarda eylemine müdahale ettiği Cumartesi Anneleri´ne dair bir yazı kaleme aldı.

Yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan´a çağrıda bulunan Alçı, "Tayyip Erdoğan o yılların hesabını soran lider olduğu için çok sevildi. İşte şimdi de bu nedenle o annelere yeniden randevu vermeli, onları dinlemeli, acılarını paylaştığını hatırlatmalı" ifadelerini kullandı.

Nagehan Alçı,"Başkan Erdoğan o anneleri kabul etmeli" başlığıyla yayımlanan yazısında Fehmi Tosun isimli bir vatandaşın 1995´te kaybedildiğini hatırlattı.

"Dünyaca ünlü U2´nun 1997´deki Pop albümünün kapağında ´Kaybedilen Fehmi Tosun´u unutmayın´ notu vardır. Grubun Türkiye´ye yıllarca bu olay nedeniyle gelmediği ileri sürüldü" diyen Alçı, şöyle devam etti:

"Nihayet 2010´da, Türkiye insan hakları alanında ilerleme kaydedince İstanbul´da, Olimpiyat Stadında bir konser veren dünyaca ünlü grubun solisti Bono o sahneden yine Fehmi Tosun´u sormuştu. Bakın 2003´te devlet, AİHM´e başvuran Tosun´un ailesine 40 bin Euro tazminat ödemiş, hükümet mahkemeye sunduğu beyanda şöyle demişti: ´Hükümetimiz mevcut Türk yasalarına ve hükümetin bu tür olayları engelleme girişimine rağmen mevcut davanın açılmasına neden olan Fehmi Tosun´un kaybolması olayının meydana gelmesinden üzgündür. Bir kimsenin kaybolması olayı hakkındaki soruşturmanın eksik yapılmasının, AİHS´nin 2. Maddesinin ihlalini oluşturduğu kabul edilmektedir. Hükümet yaşama hakkının gelecekte güvence altına alınmasını sağlamak için gerekli tüm önlemleri alıp, etkili soruşturmaların yürütülmesini zorunlu kılan talimatları vermeyi taahhüt etmiştir´.

 

 

 

"Murat Yıldız ve Fehmi Tosun gibi binlerce hikaye var maalesef bu ülkede. 90´lar herkesin ama özellikle de Alevi, Kürt ve dindar vatandaşlarımızın üzerinden silindir gibi geçen yıllardı. Tayyip Erdoğan o yılların hesabını soran lider olduğu için çok sevildi. O çeteleşmiş sistemle hesaplaşan, her gün gözaltında kayıpların yaşandığı bir ülkeyi mazide bırakan bir lider olduğu için? İşte şimdi de bu nedenle o annelere yeniden randevu vermeli, onları dinlemeli, acılarını paylaştığını hatırlatmalı."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER