Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Haber kanalları çok-seslileşiyor, ben de bir programla sürece katkıda bulunuyorum…

Fehmi Koru, yıllar önce programına katıldığı Flash TV’de birkaç kişiyle birlikte “yeniden” katılıp görüşlerini dile getireceği program ve adı geçen TV ve şahıslarla ilgili görüş ve kanaatini dile getiriyor.

Haber kanalları çok-seslileşiyor, ben de bir programla sürece katkıda bulunuyorum…

Bugün günlerden salı. Dört hafta önce Flash TV’de başlattığımız ‘Şura’ adlı tartışma programı günü. Bu gece (21.00 ile 24.00 arası) Emin ŞirinMazhar Bağlı ve Mithat Baydur’la birlikte olacağız.

Flash TV uzunca bir süre, daha çok eğlence programlarıyla gündeme gelmiş, sonra da özel televizyonlar arasında öncü sayılabilecek bu kanal, birdenbire yayın hayatına son verme kararı almıştı. Şimdi yeniden yayın hayatına döndü Flash TV.

Yayın anlayışını yenileyerek…

Benim için Flash TV’de program yapıyor olmanın ayrı bir önemi var.

Turgut Özal’ın yayıncılıkta devlet tekelini kırma niyeti anlaşılır anlaşılmaz, o sırada devam etmekte olan yasağı aşabilmek için, bir girişimci, Almanya’da kurduğu altyapıyla TV yayınını başlatmıştı.

Ardından özel yayın yasağını ortadan kaldıran yasal düzenleme geldi ve o ilk özel TV kanalı Türkiye’ye taşındı.

Flash TV onun arkasından devreye giren ikinci özel kanaldır.

Kanalın Ankara temsilcisi Fatih Karaca benden bir siyasi tartışma programıyla katkıda bulunmamı isteyince CNN International’da aksatmaksızın izlediğim haftalık ‘Capital Gang’ (Başkent Çetesi) programından esinlenerek ‘Başkent Kulisi’ programını teklif ettim.

Yavuz Gökmen (rahmetli) ve İlnur Çevik ile birlikte, yanımıza her hafta değişen bir gazeteci konuk alarak, programı yapacaktık. Başladık ve Ankara gazetecilerinin çoğu bizim programa dördüncü olarak katıldı.

[Pazar günleri yapılan her programdan sonra rahmetli Yavuz bizi biraz eski model olsa da görkemli Amerikan arabasına bindirir, evlerimize veya gazetelerimize bırakırdı. Araç kullanırken eldiven de takar ve olağanüstü ciddileşirdi Yavuz. Bir gün dördüncümüz Fatih Çekirge şoförün yanında önde, ben arkada, her hafta olduğu gibi kanaldan çıktık, gideceğimiz yere gittik. Bizi o halde gören bir arkadaşı Fatih’e, “Şoför Yavuz Gökmen, koruma Fatih Çekirge olunca arkada kimin oturduğunu merak etmiştik” demiş. Biraz öyle bir görüntümüz vardı.]

Sonradan sayıları çoğalan kanallar neredeyse bütünüyle pahalı bir yöntem olan uydu üzerinden yayın yaparken, Flash TV daha ucuza mal olduğu için olsa gerek, karasal yöntemi tercih etmişti. Belli aralıklarla kurulu istasyonlar yayını birbirine aktarıyor ve yurdun dört bir yanına ulaştırıyordu.

O zaman da öyleydi sonradan da, Flash TV yayın politikasıyla başka kanallardan farklı olmayı yeğledi.

Orada başlayıp yine orada sürdürdüğümüz ‘Başkent Kulisi’ni daha sonra Kanal 7’ye taşımıştık. Uzun yıllar orada devam eden programa İstanbul’a taşındığında Cengiz Çandar ve Ali Bayramoğlu gibi isimler de katılmıştı.

Flash TV’inin benim için böyle bir nostaljik yönü de var.

Adım yeniden Flash TV ile birlikte anılmaya başlayınca tanıdıklar “Yılmaz Tunca da olacak mı?” sorusunu yönelttiler. Yılmaz Bey, kanalın eğlence ağırlıklı yayın yaptığı yıllarda bile sabahları çok erken bir saatte ekrana çıkıp bugünlerde İsmail Küçükkaya ve başkalarının yürüttüğü türden bir programı hazırlayıp sundu.

Yılmaz Tunca da yenilenen Flash TV’de program yapacak. Siyasetin nabzını Flash TV’de tutanlar arasında Can Ataklı ve Orhan Uğuroğlu da var. Genç Çağlar CilaraAtilla Taş gibi isimler de orada… Haberlere değişik bir açıdan -biraz esprili- yaklaşan Faik Öztürk de ‘Haberin kralı’ programını sunuyor. 

Kanalın haber ağırlıklı mutfağında Ankara’da siyasi gazetecilik yaparak deneyim kazanmış isimler yer alıyor.

Dengeli bir programcılıkla diğer kanallardan ayrışma arayışında yenilenen Flash TV

Yeniden ekranlara bir programla dönünce uzun bir süredir kanallardaki tartışma programlarıyla arama koyduğum mesafeyi kısaltmam gerekti. Çok sesli görüntülü tek sesli bir medyamız olduğuna dair kanaatim pekişti.

Neyse ki, son yıllarda daha değişik yüzler de yeni sayılabilecek kanallarda görüşlerini açıklama fırsatı bulmaya başlamış.

Flash TV’in başında Habertürk‘ün kuruluşunda Ufuk Güldemir’in yanında bulunmuş, yakın zamanlarda da şimdilerde izleyicisi artan birkaç haber kanalını kurup yönetmiş Hakan Aygün var. [Geçen hafta bizim programda üçüncü kişi oldu ve Ankara’dan cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili taze haberler aktardı Hakan Aygün.]

En özgür sesler çoğu kez YouTube üzerinde açılan kanallarda duyuluyor.

Memduh Bayraktaroğlu ile geçmişe dayanan bir dostluğumuz var. Bir süre önce aradı ve benim de kendisi gibi bir YouTube kanalı açmamı, sesimi o yoldan duyurmamı tavsiye etti. Kendisi günde üç öğün izleyici karşısına yorumlarıyla çıkıyor ve görüşlerini onbinlere farklı bir üslupla aktarıyor.

Onu ve başka YouTube yorumcularını dikkatle ve biraz da imrenerek izliyorum; ancak özel televizyonlar furyasının hemen başlarından itibaren -ilki Flash TV’de olmak üzere- ulusal kanallarda programlar yaptığım ve 2016 yılı başına kadar değişik kanallardaki tartışma programlarına sürekli katıldığım için, ‘Youtuber’ olmak bana çok iştah açıcı gelmedi. [Yine de deneyebilirim.]

Yenilenen iddialı olma iddiasındaki Flash Tv tam zamanında yetişti.

Pek çok insan muhtemelen bu yeni medya çıkışının farkında bile değil. Flash TV şimdilerde d-Smart platformunda (274. kanal) ve Kablo TV (47. kanal) ile uydudan (Frekans 12685, V, 30000) izlenebiliyor; Digitürk’te de yer alma girişimi var. 

Mehmet ve Ömer Göktuğ kardeşlerin birlikte başlattığı şimdilerde Ömer Göktuğ’un yönetip yönlendirdiği Flash TV kalabalık haber kanalları arasında kendine yer açmaya çalışıyor. Bunu diğerlerinden farklılaşarak yapabileceğini de biliyor ve programlarını ona göre planlıyor.

Biz de, adını Ömer Göktuğ’un koyduğu ‘Şura’da diğer alışıldık siyasi tartışma programlarından farklı olma çabasındayız. Değişik eğilimlere ve dolayısıyla farklı görüşlere sahip, kimselere yaranma derdi bulunmayan kişilerin, ses tonlarını yükseltmeden, kavga etmeden tartışabileceklerini göstermeye çalışıyoruz.  

Umarım, uzun ömürlü olur Flash TV ve programları da planlandığı gibi uzun soluklu olur.  

En başta söyledim, tekrarlayayım: ‘Şura’ programı bu akşam saat 21.00’da.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz