Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Guterres: "Cammu Keşmir sorunu barışçıl yollarla çözülmeli.." ifadesini kullandı.

Cammu Keşmir sorunu barışçıl yollarla çözülmeli..

Guterres:

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Hindistan´ın Cammu Keşmir´in ayrıcalıklı statüsüne son vermesi ve bölgeyi Cammu Keşmir ve Ladakh Birlik Toprağı olarak ikiye bölmesine ilişkin konuştu.

?Tarafların, bölgenin statüsünü değiştirmeye yönelik adımlar atmaktan kaçınmaları gerekir. Bu sorun, BM kararları doğrultusunda barışçıl yollarla çözülmelidir.? diyen Guterres´in, Cammu Keşmir´deki gelişmeleri endişeyle yakından izlediği ifade edildi.

Hindistan ve Pakistan´a maksimum itidal göstermeleri çağrısında bulunan Guterres, BM´nin Cammu Keşmir konusunda BM Sözleşmesi ve Güvenlik Konseyi kararlarını dikkate aldığını belirtti.

Cammu Keşmir´in nihai statüsünün BM Sözleşmesi doğrultusunda barışçıl yollarla belirlenmesi gerektiğinin ifade edildiği Hindistan ve Pakistan arasındaki Simla Anlaşması´na atıfta bulunan Guterres, ?Tarafların, bölgenin statüsünü değiştirmeye yönelik adımlar atmaktan kaçınmaları gerekir. Ayrıca söz konusu sorun, BM kararları doğrulsunda barışçıl yollarla çözülmelidir.? değerlendirmesinde bulundu. Guterres, Cammu Keşmir´de insan haklarının gerilemesine neden olacak kısıtlamaların da endişe verici olduğunu kaydetti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER