Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Gürsel Tekin: “Türkiye’de 1 milyona yakın Suriyeli çocuk doğdu, bunlar bizim çocuklarımız”

“Anneleri, babaları, aileleri hangi ülkenin vatandaşı olursa olsun bunlar bizim çocuklarımız. Bunları nasıl entegre ettiniz? Bu çocuklar nasıl yerlerde yaşıyor, eğitim alabiliyor mu, sağlıklı beslenebiliyor mu? Hiçbir şey yok.”

Gürsel Tekin: “Türkiye’de 1 milyona yakın Suriyeli çocuk doğdu, bunlar bizim çocuklarımız”

CHP İstanbul milletvekili Gürsel Tekin, DW Türkçe’de Nevşin Mengü’nün sorularını cevapladı.

Sığınmacılar hakkındaki bir soruya Gürsel Tekin şu cevabı verdi:

“Geçen gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Suriye’den gelen ailelerden 700 bin yeni çocuk doğduğunu açıkladı. Yani yaklaşık 1 milyon. Bu 1 milyon çocuk Türkiye’nin hastanelerinde doğdu. Anneleri, babaları, aileleri hangi ülkenin vatandaşı olursa olsun bunlar bizim çocuklarımız. Bunları nasıl entegre ettiniz? Bu çocuklar nasıl yerlerde yaşıyor, eğitim alabiliyor mu, sağlıklı beslenebiliyor mu? Hiçbir şey yok. Güvenlik kaygılarımızın sebebi işte bu. Kesinlikle bir entegrasyonun olmadığını görüyoruz.

“Eğer can ve mal güvenliklerini sağlayacaksanız inanın yüzde 70’i gider o insanların. Yüzde 20-30’unu göndermek mümkün değil, onlar yerleşik hale gelmiş. Toptancılar halinde gördüm, 1300 civarında dükkânın 200 civarındakinin sahipleri Suriyeli iş insanları. Bunların gitmesi mümkün değil. Göçmen olmaktan çıkmış seçmen olmuşlar. Göçmen olanların çoğu gider. Ama can ve mal güvenliklerinin kesin olarak sağlanması lazım.”  

 

Kaynak: serbestiyet.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER