Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Gürcü Göstericiler Rus İşgaline Karşı Ayaklandı

Gürcüler hükümetin bazı talepleri yerine getirmemesi nedeniyle 5 gündür sokakta eylem yapıyor.

Gürcü Göstericiler Rus İşgaline Karşı Ayaklandı

Binlerce gösterici 24 Haziran Pazartesi akşamı parlamento binasının dışına toplandı ve başkentin ana caddesi olan Rustaveli Bulvarını trafiğe kapattı.

Orient News´in haberine Gürcü göstericiler, dün gece taşıdıkları pankartlarla Rusya devlet başkanı Vladimir Putin´i işgalci olmakla suçladılar.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabishvili, Rusya´yı "düşman ve işgalci" olarak tanımladı ancak, sokaktaki gösterileri de Rusya tarafından desteklendiğini öne sürdü.

20 Haziran´da başlayan protestolarda halk ve polis arasında çıkan arbedede 240 kişi yaralandı. Polis, bazı protestoculara plastik mermiyle müdahale etti. Dün gece yaklaşık 300 protestocu gözaltına alındı.

Bilindiği gibi Rus ordusu 2008 yılında girdiği Gürcistan topraklarının bir kısmını işgal etti. Moskova yönetimi, Güney Osetya ve Abhazya bölgesindeki ayrılıkçıları destekleyerek bugün Gürcistan´ın yüzde 20´sini oluşturan bir bölgeyi kontrolü altına aldı.

Protestolar sonrası Putin, 8 Temmuz´a kadar Rusya´dan Gürcistan´a olan uçak seferlerini durdurdu ve seyahat acentelerinin seferlerinin askıya almasını istedi.

4277.jpg

 

Kaynak: ajanslar



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER