Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Gürcistan´dan Rusya´ya tepki

Gürcistan, Rusya´nın Güney Osetya ile Abhazya topraklarında başlattığı askeri tatbikatlara tepki gösterdi.

Gürcistan´dan Rusya´ya tepki

Anadolu Ajansı´nın haberine göre, Gürcistan Dışişleri Bakanlığı´nın internet sitesinde yer alan açıklamada, Rusya´nın 17 Ağustos´ta Kuzey Kafkasya´da başlattığı geniş çaplı askeri tatbikatların Gürcistan´dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya ve Abhazya topraklarında da düzenlendiği kaydedildi. Açıklamada, Kuzey Kafkasya ile Güney Osetya topraklarında 2 binden fazla asker ve iletişim için kullanılan 500´den fazla özel aracın bulunduğu belirtildi.

Bakanlık, Rusya Savunma Bakanlığı´nın resmi internet sitesinden alınan bilgilere dayanarak, tatbikatlarda "Grad-M", "Smerç" ve 152 ile 122 milimetrelik "Msta-C" ile "D-30" çok namlulu roketatar ve ağır silahlı araçların kullanıldığını bildirdi.

"Rusya Federasyonu´nun eylemleri kışkırtıcı nitelikte ve güvenlik ile istikrar sağlanmasını tehdit ediyor" ifadesine yer verilen açıklamada, Rusya tarafından Güney Osetya ve Abhazya bölgesinde yürütülen tatbikatların, Rusya´nın 2008´de ateşkes müzakerelerinde üstlendiği sorumluluk ve uluslararası çapta kabul edilen ilkelerin açık ve kesin ihlali olduğu savunuldu.

Rusya´nın askerlerini Gürcistan topraklarından çekmesi gerektiği vurgulanan açıklamada, uluslararası toplum Rusya´nın bu eylemlerine tepki vermeye davet edildi.

Açıklamada, ayrıca Rusya Hava Kuvvetleri´nin Gürcistan hava sahasındaki ihlallerinin de devam ettiği bildirildi.



Anahtar Kelimeler: Gürcistan Rusya tepki

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER