Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Gurbetçilere verilen sözler tutulmadı

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Avrupa´da yaşayan Türkiye vatandaşlarının sorunlarını gündeme getirdi?

Gurbetçilere verilen sözler tutulmadı

Avrupa´da yaşayan vatandaşların birçok problemi olduğunu kaydeden Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, ?Uçak biletlerinde indirimler yapılacaktı ama bu indirim yapılmadığı gibi mevcut indirimler de tedavülden kaldırıldı. Cep telefonu açtırma ücreti 9 aylık zaman içerisinde 170 TL´den bin 500 TL´ye çıkarıldı? dedi.

Saadet Partisi Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı ve Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, TBMM´de düzenlediği basın açıklamasında Avrupa´da yaşayan 6 milyonu aşkın Türkiye vatandaşının sorunlarını dile getirerek çözüm yollarını kamuoyu ile paylaştı. Karaduman, Avrupa´da yaşayan Türkiye vatandaşlarının ülkemizin gönüllü elçileri olduğunun altını çizdi. 

SEÇİLME HAKKI VERİLMELİDİR

Avrupa´da yaşayan vatandaşların birçok problem ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Karaduman, ?Bunlardan bazılarını söylemek istiyorum. Birincisi yurtdışında ve Batı Avrupa´da seçmenlerin sayısı 3 milyonu aşmış durumdadır. Yurtdışı seçim bölgesi oluşturulup yurtdışındaki seçmenlere belirli sayıda milletvekili kontenjanı muhakkak suretle verilmelidir. Bu şekilde yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunları bölge milletvekilleri tarafından daha yakın olarak ele alınmış olur. Mavi kartlı vatandaşlarımız adeta üvey evlat muamelesi görmektedir. Seçme ve seçilme hakları gasp edilmiş vaziyette kimlik bunalımı içinde bırakılmaktadır. Mavi kart sahiplerine seçme ve seçilme hakkı iade edilmelidir. Aynı şekilde mavi kartlılara memuriyet hakkı da verilmelidir? ifadelerini kullandı.

 

TRT AVRUPA KURULMALIDIR

?Bir diğer mesele özellikle kültürel anlamda alkol ve uyuşturucu bağımlılığı Avrupa´da bütün gençlerimizi tehdit eder hale gelmiştir? diyen Karaduman, sivil toplum kuruluşlarının devlet tarafından bağımlılığı engelleyici seminer ve konferansları düzenlemeye teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. Karaduman devamında şunları kaydetti. ?Avrupa´daki insanımızın sorunlarını ele alan Avrupa´daki lokal gelişmelerle ilgili insanımızı sürekli bilgilendirecek ve özellikle Avrupalı vatandaşlarımıza yönelik yayın yapacak olan TRT Avrupa kanalı kurularak insanımızın hizmetine sunulmalıdır. Konsolosluklarımız hiçbir cenazeyi ortada bırakmayacak şekilde bir fona sahip olmalıdır. Bu fondan kimsesizlerin cenaze masrafları görülmeli ve bu vesileyle Türk Hava Yolları´nın cenazelerin nakli sırasında fahiş fiyatla uçak bileti satışı engellenmelidir.?

ÇİFTE VATANDAŞLIK İÇİN ADIMLAR ATILMALI

Devletin çifte vatandaşlık konusunda Avrupa ülkeleri ile gerekli adımı atması gerektiğinin altını çizen Karaduman, bu konuda bazı Avrupa ülkelerinin çifte standart uyguladığını belirtti. Karaduman, ?Mavi kart sahiplerinin araç ve eşya ithal etme hakkı ne yazık ki yoktur, bu konuda da gerekli adımlar ivedilikle atılmalıdır. 3201 sayılı Yurtdışı Borçlanma Yasası´ndan faydalanarak Türkiye´den emekli olanlar bu yasaya istinaden herhangi bir işyerinden iş akdi ile çalışmaları halinde emeklilik maaşlarını alamamaktadır. Bu konuda mağduriyetler giderilmeli. Özetle çalışma serbest olmalı, iş ve maaşlarından dolayı emeklilerin Türkiye´deki maaşlarından herhangi kesintiye ve yasağa gidilmemelidir? diye konuştu.

 

GURBETÇİLERİMİZ RANT KAPISI OLARAK GÖRÜLÜYOR

Karaduman, 17 yıllık AK Parti hükümetinin yurtdışında yaşayan vatandaşlara verdiği sözleri tutmadığını söyleyerek, ?Uçak biletlerinden indirimler yapılacaktı ama bu indirim yapılmadığı gibi mevcut indirimler de tedavülden kaldırıldı. Askerlik bedeli 1000 Euro´dan 5 bin 133 Euro´ya çıkarılmıştır. Cep telefonu açtırma ücreti 9 aylık zaman içerisinde 170 TL´den bin 500 TL´ye çıkarıldı.  Gurbetçilerimizin ülkemiz için ne denli büyük fedakârlıklar yaptığını görüyoruz. Ama gelinen noktada gurbetçilerimizi sadece rant kapısı olarak gören anlayışın tasarruf yapma bahanesiyle gurbetçilerimizi mağdur ettiğine şahit oluyoruz. Bu sorunların çözülmesi için köklü bir çözüm sunulmalı? ifadelerini kullandı

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER