Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

GÜNDEM YARATACAK İDDİA! ABD ASKERLERİ SİNCAR´A KONUŞLANDI

ABD ordusuna bağlı bir grup askerin, ağır silahlar ve zırhlı araçlarla Irak´ın Musul vilayetine bağlı Sincar ilçesinde konuşlandığı iddia edildi.

GÜNDEM YARATACAK İDDİA! ABD ASKERLERİ SİNCAR´A KONUŞLANDI

Sincar Kaymakamı Mehma Halil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD´li  askerlerin Musul´un kuzeybatısında yer alan, stratejik konuma sahip Sincar  Dağı´na zırhlı araçlar ve ağır silahlarla konuşlandığını ifade etti.

Halil, ABD´nin çok önceden Sincar´da konuşlanmak için hazırlık  yaptığını ve Sincar Dağı´nda bir askeri üs kurmayı hedeflediğini öne sürdü.

Bunun yanı sıra Irak medyasında, ABD askerlerinin dün 15 adet zırhlı  personel taşıyıcı araçla Sincar Dağı´na geldiği yönünde haberler yer aldı.

Irak ve ABD´li askerlerin, dün terör örgütü DEAŞ´ın varlık gösterdiği  Musul´un batısındaki Irak-Suriye sınır şeridine ulaşarak kontrolü sağladığı  bildirilmişti.

Terör örgütü PKK, DEAŞ´ın 3 Ağustos 2014´te Sincar´daki Ezidilere  saldırısını bahane ederek ilçede varlık göstermeye başlamıştı.

Türkiye´nin, Sincar´a operasyon yapılabileceği sinyalini vermesinin  ardından örgüt geçen mart ayında bölgeden çekildiği iddiasında bulunmuş, Irak  ordusu da teröristlerin çekildiği noktalara yerleştiğini duyurmuştu.

PKK´nın yanı sıra, Sincar´da Irak Başbakanlığı bünyesindeki Haşdi  Şabi´ye bağlı silahlı unsurlar da varlık gösteriyordu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER