Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Gündem Analiz/ İsmet Yılmaz ve Ruzi Mahşer

AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz´ın partisinin adayı Hilmi Bilgi için oy isterken; "Bilgin´e vereceğiniz destek, yarın ruz-i mahşerde beraat belgelerinizden biri olacak diye düşünüyorum" dedi.

Gündem Analiz/ İsmet Yılmaz ve Ruzi Mahşer
TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz´ın Sivas´ta partisinin adayına oy isterken kullandığı sözler sosyal medyada tepki çekti. 
 
Bunun üzerine yazarlarımızdan Seyit Ahmet Uzun İsmet Yılmaz´ın sözlerine karşılık bu eleştiri yazısnı kaleme aldı;
 
"Galiba Yılmaz beye gökten haber geldi. Hiç çekinmeden dini bir söylemi siyasi rantın basamağı olarak değerlendirebilmekte. 
 
Bunun sosyal  literatürdeki karşılığı tek kelimeyle istismardır. 
 
Siyasi bir tercihi sonsuz hayatın beraat kapısı olarak değerlendirmek insanın Yaradana karşı haddini aşmasından başka bir şey değildir. 
 
İnsanların bir çok eleştirel yaklaşımına konu olan, yalanın, ihanetin, kayırmanın mekanı olan siyâset arenasını Allah adına konuşulan ve söz verilen bir meydana çevirmek ve bunu da savunmak dini değerlerin yozlaştırılmasından başka bir şey değildir. 
 
Siyaset arenasında kabul edersiniz etmezsiniz birçok farklı sosyal yaşamı tercih eden ve tercihini bu bağlamda değerlendiren insanlar vardır. Bu insanları, Allah adına yargılamak kimsenin haddi ve hakkı değildir. 
 
Farklı siyasi tercihi olanların Ruzi Mahşerde beraat alamayarak cehennemlik olacağını söyleyenlerle, yanmaz kefenlerle dini ticarete alet eden ve cenneti parselleyerek satışa çıkaranlar arasında bir fark yoktur. 
 
Birisi dini ticarete, diğeri siyasete alet etmektedir. 
 
Ruzi Mahşer  Allah´ın adaletiyle herkesi yaptıklarıyla ve yapması gerekirken yapmadıklarıyla yargılayacağı ilahi mizandır. 
 
Ve Allah´ın adaletini hiç kimse kendi siyasi, etnik yapısına, cemaatine ve grubuna mal etme hakkına sahip değildir."


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER