Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI´NDAN YENİ AÇIKLAMA: "DETAY MAXİNET CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA İNTİKAL ETTİRİLMİŞTİR"

Dün Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiri sonrasında Detay Maxinet ile ilgili net bilgilere ulaşıldı. Soruşturma sürüyor.

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI´NDAN YENİ AÇIKLAMA:

Detay Maxinet soruşturmasında yeni bir gelişme! Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada firmaya ilişkin önemli veriler yayınlandı. Kamuoyunda Detay Maxinet´e ilişkin tartışmalar devam ederken yapılan bu açıklama, firmayla ilgili birçok soru işaretini ortadan kaldırdı.

Detay Telekom Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi? ve ?Detay Maxinet Teknolojileri Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi şeklinde kayıtlı olan şirketlere ilişkin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar kamuoyuyla paylaşıldı. Bakanlık tarafından yapılan çalışma, son derece şeffaf ve açık ifadelerle kamuoyunun bilgisine sunuldu. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında firmaya ilişkin birçok detay, kamuoyunun bilgisine açık hale geldi. Bakanlık tarafından yapılan çalışma neticesinde Detay Maxinet´in üyelerden şu ana dek 16.256.624,00 $ topladığı, üyelere yapılan ödemenin ise 5.606.814,60 $ olduğu bilgisine ulaşıldı. Firmanın SEO ve digital reklam hizmetlerinden elde ettiği gelirin 3.296.603,64 $ olduğu, ancak firmanın üyelere vadettiği yıllık gelir ve prim ödemelerinin toplamda 57.586.554,68 $ olarak hesaplandığı, bu durumda sistemin ancak yeni üye kaydı gerçekleştirmekle devam edebileceği bilgisine yer verildi. 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı resmi sitesinde yayınlanan bu verileri detaylı bir şekilde değerlendirerek sistemin tipik bir piramit sistem olduğu, gerçekleşmesi güç olan kazanç beklentisine yol açtığı,  günlük gelir, prim geliri ve kariyer bonusların ödeneceği hususunun gerçeklikten uzak olduğu şeklinde ibarelerine yer verdi. Bakanlık tarafından yayınlanan bildiride yapılan değerlendirmeler sonrasında konunun Türk Ceza Kanunu çerçevesinde değerlendirilmek üzere ilgili Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirildiğine dair bir ifade de yer alıyor. Soruşturma savcılık aşamasında ilerlemeye devam ediyor. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER