Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Gül ve Babacan, Erdoğan´ın "Sırtımızdan hançerlediler" sözüne ne dediler?

Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın yeni parti haberlerini "Sırtımızdan hançerlediler" diye yorumladığı iddia edilirken Ali Babacan ve Abdullah Gül, bu açıklama için ne dediler?

Gül ve Babacan, Erdoğan´ın

Ali Babacan, kurucusu olduğu AKP´den 18 yıl sonra yeni parti kurmak için istifa ederek ayrıldı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Babacan´ın partisine destek verdiği iddia edilen 11. Abdullah Gül´ü de eleştirerek "Sırtımızdan hançerlediler" dediği iddia edilmişti. Yeni parti girişiminde olan Babacan ve Gül, Erdoğan´ın bu çıkışını yakın çevrelerine değerlendirdi.

BBC Türkçe´de yer alan habere göre 23 Haziran´da yapılan İstanbul seçiminin ardından partisinin milletvekilleriyle yaptığ toplantılarda yeni parti kurma girişimindekilerin başarılı olamayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sırtımızdan hançerlediler" diyerek, eski yol arkadaşları Ali Babacan ve Abdullah Gül´ü bir anlamda ihanetle suçladığı haberleri kamuoyuna yansımıştı. 11. Cumhurbaşkanı Gül ve arkadaşları ise bu yaklaşıma, "Kendilerinin oldukları yerde durduğu, Erdoğan´ın partinin kuruluşundaki felsefesinden uzaklaştığı" eleştirisiyle cevap verdiği iddia edildi.

 

Gül´ün de yakın çevresine yaptığı değerlendirmelerde, ihanet eleştirilerine "Biz, Avrupa Birliği hedefi doğrultusunda, muhafazakar, dindar demokrat kimliğimizi koruyarak, demokratik değerleri benimseyen, çevremizdeki müslüman ülkelere rol model olacak bir iktidar hedeflemiştik, ancak gelinen nokta Türkiye´yi bambaşka yere, bir alt lige taşıdı. Yeni rejim, bizim muhafazakâr demokrat kimliğimizle uyuşmuyor" sözleri ile cevap verdi.

Gül ve Babacan cephesinde Türkiye´nin asıl "beka sorunu" olarak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi görülüyor ve bir anlamda özerk kimliği olan Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya´nın kararnameyle görevden alınması da en yakın örnek olarak gösteriliyor.

Kaynak: Medya



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER