Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Guadio´dan ?sokakta kalın´ çağrısı

Venezuela´da Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, taraftarlarına sürekli sokakta kalmaları çağrısı yaptı.

Guadio´dan ?sokakta kalın´ çağrısı

Venezuela´da Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, taraftarlarına sürekli sokakta kalmaları çağrısı yaptı.

Venezuela´da kendini geçici devlet başkanı ilan muhalif Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido, taraftarlarına her gün sokakta kalmaları çağrısında bulundu.

Tarihinin en ciddi siyasi krizini yaşayan Venezuela´da dün darbe girişiminde bulunan bugün 1 Mayıs gösterileri çerçevesinde, taraftarlarına her gün sokakta kalmaları çağrısı yaptı.

Guaido, gösterilerin "barışçıl ve sivil" olacağını ifade etti.

Kentteki La Carlota Askeri Üssü karşısındaki Altamira Köprüsü üzerindeki başarısız askeri darbeye işaret eden Guaido, yaptıklarının darbe girişimi olmadığını, "darbenin ancak kendisinin tutuklanması halinde mümkün olabileceğini" söyledi.

VENEZUELA´DA DARBE GİRİŞİMİ

Venezuela´da 23 Ocak´ta kendini devlet başkanı ilan eden Meclis Başkanı Juan Guaido, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayımladığı 3 dakikalık bir videoyla halka ve askerlere sokağa çıkma çağrısı yapmıştı.

Guaido, Caracas´taki La Carlota Hava Üssü yakınında etrafında bir grup askerle çektiği videoyu da Twitter hesabından yayımlamıştı. Başkent Caracas´ta bazı askeri birliklerin yolları kestiği, bazı yollarda da askeri araçların görüldüğü belirtilmişti.

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez ise darbe girişimine karşı koyacaklarını belirterek, "Biz silahlı kuvvetler olarak anayasal düzeni savunmaya yemin ettik. Hain darbe girişimi karşısında teyakkuzdayız. Askeri birliklerde olağan dışı bir durum söz konusu değil, herkes komutanların emrindedir" açıklamasında bulunmuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER