Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Gözler Dışişleri Bakanlığı'nda: Skandal anlaşmaya bakan yardımcısını kim gönderdi?

Türk Amerikan Komitesi ile Ortodoks Yahudi Ticaret Odası arasında ABD’de ortak deklarasyon yayımlandı

Gözler Dışişleri Bakanlığı

Türk Amerikan Komitesi ile Ortodoks Yahudi Ticaret Odası arasında ABD’de ortak deklarasyon yayımlandı. Karar'ın gündeme getirdiği metinde, Trump döneminde İsrail ile BAE arasında imzalanan ve Filistin davasını yok sayan Abraham Anlaşması’na destek içeren maddelerin olduğu ortaya çıkmıştı. ‘Abraham anlaşmaları gibi girişimlerle bölgesel barış, refah ve güvenliği desteklemek...’ ifadesinin geçtiği deklarasyon metni Ankara'nın değişen tavrı nedeniyle tepki çekmişti.

TASC, KARAR'IN HABERİ SONRASI GERİ ADIM ATMIŞTI

TASC, deklarasyon kararında geri adım atarak, deklarasyondan çekildiğini şu cümlelerle açıklamıştı:

"Uygun bir konsensüs olmaması nedeniyle TASC, TASC-OJC Deklarasyonundan çekilmektedir. Barış, refah ve güvenlik için tüm ilgili taraflarla daha fazla tartışma ve diyalog için sabırsızlanıyoruz."

GÖZLER DIŞİŞLERİ'NDE: BAKAN YARDIMCISINI KİM GÖNDERDİ?

Yaşanan gelişmeler sonrası tüm gözler ve dikkatler Dışişleri Bakanlığı'na çevrildi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran'ın Ortodoks Yahudi Ticaret Odası Başkanı Duvi Honig ve TASC eş başkanı Günay Evinç ile ellerinde deklarasyon metniyle çıkan fotoğrafı sonrası akıllara tek bir soru geldi: Skandal anlaşmaya bakan yardımcısı Kıran'ı kim gönderdi?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER