Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Gözler Hakem Heyeti´nde

Hükümet ve memurlar arasında sürdürülen 5´inci dönem toplu sözleşme görüşmelerinin 23 Ağustos tarihinde başlayan Hakem Heyeti süreci bugün sona eriyor.

Gözler Hakem Heyeti´nde

Milli Gazete´den  Sezer Yılmaz´ın "konu ile ilgili" haberi...

Memurların maaşlarına yapılacak zam oranları için bugün nihai karar verilecek.

Hükümet ve Memur-Sen arasında sürdürülen 5´inci dönem toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos itibarı ile başlamış, 20 Ağustos tarihinde sona ermişti. 20 gün boyunca süren müzakerelerde memurların maaşlarına yapılacak oransal zam konusunda anlaşma sağlanamayınca Kamu Görevlileri Hakem Heyeti´ne başvuru yapıldı. Süreç 23 Ağustos´ta başladı. 5 günlük müzakerelerin ardından süreç bugün sona eriyor. Hakem Heyeti memurların maaşlarına yapılacak zamla ilgili nihai kararı bugün netleştirecek.

Bilindiği üzere yürütülen süreçte sendikaların bazı tekliflerinde uzlaşma sağlandı. Fakat toplu sözleşme görüşmelerinde memurların maaşlarına yapılacak zam oranlarında anlaşma sağlanamadığı için Kamu İşveren Heyeti hizmet kollarına ait masada uzlaşılan maddeleri uyuşmazlık tutanağına eklemedi. Hükümetin uzlaşılan maddeleri yok sayarak tutanağa işlememesi üzerine Memur-Sen yeni bir tutanak hazırlayarak Hakem Heyeti´ne gönderdi. Hizmet kollarına ait maddelerle ilgili Hakem Heyeti´nin nasıl bir karar vereceği memurların merak ettiği konular arasında. 

HAKEM KURULUNDA KİMLER VAR?

Kamu Görevlileri Hakem Heyeti 11 kişiden oluşuyor. Heyetin başkanlığını Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş yaparken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Strateji ve Bütçe Başkanlığı´ndan birer bürokrat yer alıyor. Hükümet tarafından bir kişi de akademisyen olarak atanıyor. Hükümet Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M.Fatih Uşan´ı görevlendirdi. Memur kanadını ise Memur-Sen´den iki üye, diğer iki sendikadan bir üye, bir de memurların sunduğu akademisyen listesinden hükümet tarafından bir kişi seçiliyor. 11 kişilik kuruldan 6´sı hükümeti, 5´i de memurları temsil ediyor.



Anahtar Kelimeler: Gözler Hakem Heyeti

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER