Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Göç İdaresi Başkanlığı'ndan Ümit Özdağ'a şok: Suç duyurusunda bulundu

Göç İdaresi Başkanlığı, sığınmacılar hakkında yaptığı açıklamaları nedeniyle Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Göç İdaresi Başkanlığı

Son günlerde sığınmacılarla ilgili açıklamalarıyla gündemde olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, gündemde kalmaya devam ediyor.

Sabah'tan Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre; İçişleri Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Dairesi ve Göç İdaresi Başkanlığı Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu.

ÜMİT ÖZDAĞ'IN SIĞINMACI ÇIKIŞI VE SOYLU POLEMİĞİ

2011 yılında Suriye'de başlayan iç savaşın etkisiyle Türkiye'ye çok sayıda Suriyeli, geçici koruma statüsünde sığındı. Bölgesel gerilimler ve çatışmaların artması nedeniyle Afganistan ve Pakistan gibi ülkelerden de Türkiye'ye çok sayıda kaçak göçmen geldi.

Göç İdaresi Başkanlığı'nın verilerine göre ise Türkiye’de kayıt altına alınmış geçici koruma statüsündeki Suriyeli sayısı 21 Nisan 2022 tarihi itibarıyla 3 milyon 762 bin 385 kişi oldu.

Türkiye'de artan ekonomik kriz nedeniyle öfke iktidarın hatalı politikalarıyla savunmasız gruplar arasında yer alan geçici sığınmacılara yöneldi.

SOYLU-ÖZDAĞ POLEMİĞİNDE GÜNDEMİ SARSAN SUÇLAMALAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında başlayan sığınmacı polemiği ise Türkiye siyasetinde yeni bir perdeyi açtı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir televizyon kanalında katıldığı programda Türkiye'deki sığınmacıların tamamını göndereceği savıyla siyaset sahnesinde ön planda olan Ümit Özdağ'a ve eski MHP'li Sinan Oğan'a yönelik ağır ifadeler kullandı.

Özdağ, yaptığı açıklamada Soylu'nun kendisine yönelik "Adam yerine koymam, hayvandan aşağı biridir" sözlerine de tepki gösterdi.

Ümit Özdağ, "Süleyman, ben yarın saat 11.00’de tek başıma ve silahsız İçişleri Bakanlığı önünde olacağım. Zerre kadar cesaretin varsa beni şerefli Türk Polisinin arkasına saklanmadan bakanlık kapısında bekle. Kimin ne çocuğu olduğunu orada bütün Türk Milleti görecek" ifadeleriyle Bakan Soylu'yu dün gece saatlerinde düelloya davet etti.

Ancak Özdağ'ın yürüyüşü ve görüntü almak isteyen basın mensupları polis tarafından engellenirken Zafer Partisi liderinin Süleyman Soylu'ya yönelik suçlamaları ise gündeme damga vurdu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER