Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

“Gizli” ve “Gizemli” Toplantıya Türkiye’den Kimler Katıldı? İşte O İsimler!

Milli Gazete yazarı Adnan Öksüz, en sonuncusu geçen hafta ABD’de yapılan Bilderberg toplantılarının “gizli tutulan” mahiyetini ve Türkiye’den davet edilen katılımcılarına dair bir değerlendirmede bulunuyor.

“Gizli” ve “Gizemli” Toplantıya Türkiye’den Kimler Katıldı? İşte O İsimler!

“Çok gizli” ve “gizemli” bir organizasyon olarak biliniyor…
“Dünyanın en gizli hükümeti” diyenler de var! “Derin global iktidar” diyenler de…
O kadar ki, katılanların daha sonra toplantıya ilişkin bilgi vermeleri, açıklama yapmaları, isim ve demeç vermeleri kesinlikle yasak! Orada konuşulanlar kendilerinde adeta sır olarak kalıyor ve mezara gidiyor!

Bilderberg toplantılarından söz ediyorum.
David Rockefeller, Bilderberg’in temel taşlarından. Bilderberg, Yahudi Rockefeller ve Rotschild ailelerinin finanse ettiği bu organizasyon olarak biliniyor.
Pandemi dolayısıyla iki yıldır yapılamıyordu…
Washington DC’de, 2 Haziran - 5 Haziran 2022 (dün sona erdi) tarihlerinde 68.si yapıldı.

Biraz bilgi vermek istiyorum Bilderberg hakkında;
* Bilderberg toplantılarının ilki 1954 yılında Hollanda’nın Oosterbeek kentinde yapıldı. Batı Avrupa ve Kuzey Amerika arasında diyalog ve iş birliğini teşvik etme amacıyla başlatıldı, bu toplantılar.
* Her yıl 120-150 arasında sanayici, finans uzmanı, akademisyen, gazeteci ve politikacı davet ediliyor. Katılımcıların üçte ikisi Avrupa, kalanı Kuzey Amerika’dan.
* Bilderberg toplantılarında, katılımcılar gayr-i resmi olarak uluslararası ilişkiler ve ekonomi gibi konularda görüş alışverişinde bulunurken, herhangi bir karar önerilmediği gibi, siyasi bir açıklama ya da oylama da yapılmıyor.
* Bilderberg toplantıları, ABD istihbarat kuruluşu CIA koruması altında gerçekleştiriliyor. Toplantı mahallinin 1 kilometre yakınında bile kuş uçurtulmuyor.
* Toplantılar, dünyanın karşılaştığı temel sorunların tartışıldığı resmi olmayan bir forum olarak nitelendirilirken, gizli bir uluslararası yapı olmakla suçlanarak her yıl düzenlendiği ülkelerde protesto ediliyor.
***
Washington DC’de, 2 Haziran - 5 Haziran 2022 tarihlerinde yapılan 68. Bilderberg toplantısına Türkiye’den 5 isim davet edildi.
Bilderberg’in resmi sayfasında verilen bilgilere göre, bu isimler şunlar:
* Emre Erdoğan, Profesör, Siyaset Bilimi, İstanbul Bilgi Üniversitesi
* Ömer Koç, Yönetim Kurulu Başkanı, Koç Holding AŞ
* Mithat Rende, Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Sınai ve Kalkınma Bankası (TSKB)
* Murat Yetkin, Gazeteci/Yazar, YetkinReport
* Afşin Yurdakul, Gazeteci, Habertürk TV
***
Bu isimlerden Ömer Koç, Bilderberg’in sürekli katılımcılarından. Öncesinde Mustafa Koç katılıyordu. Murat Yetkin de, önceki Bilderberg toplantılarına davet edilen isimlerden.
BU YIL (2022) BİLDERBERG’DE TARTIŞILAN KİLİT KONULAR
1. Jeopolitik Yeniden Düzenlenmeler
2. NATO Zorlukları
3. Çin
4. Hint-Pasifik Yeniden Düzenlenmesi
5. Çin-ABD Teknoloji Yarışması
6. Rusya
7. Hükümetin Sürekliliği ve Ekonomi
8. Küresel Düzenin Bozulması Finansal Sistem
9. Dezenformasyon
10. Enerji Güvenliği ve Sürdürülebilirlik
11. Pandemi Sonrası Sağlık
12. Demokratik Toplumların Parçalanması
13. Ticaret ve Küreselleşmeden Uzaklaştırma
14. Ukrayna
***
Bir not; Bilderberg’de bu yıl tartışılan ana konulardan biri olan “Dezenformasyon”, Türkiye Büyük Millet Meclisinin de an itibarıyla gündeminde. AK Parti ve MHP milletvekillerinin imzasını taşıyan basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeleri içeren Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşmelerine başlandı…

CIA’NIN PATRONU DA O TOPLANTIDA!

Washington’da yapılan 2022 yılı Bilderberg toplantısına başka hangi isimler katıldı? Toplantıda yer alan isimlerden biri CIA’nın patronu William J.Burns. Geçtiğimiz yıl CIA’nın başına getirilen eski diplomat Burns, Ürdün ve Rusya büyükelçilikleri dahil olmak üzere 33 yıl boyunca Dışişleri Bakanlığında diplomat olarak görev yapmıştı. Burns, 2014 yılında emekli olarak, Carnegie Uluslararası Barış Vakfı adlı düşünce kuruluşunda görev yapmaya başlamıştı.
***
Bilderberg 2022’ye iştirak eden yaklaşık 120 isim arasında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in de bulunduğunu hatırlatayım.

ESRARENGİZ O İSİM DE BİLDERBERG’DEYDİ!

O esrarengiz isim kim mi? O esrarengiz isim, Henry A. Kissinger; (ABD), Başkan, Kissinger Associates Inc. Bu isme ayrı bir başlık açmakta yarar var. Okuduğunuzda adım gibi eminim ki, siz de aynı kanaati paylaşacaksınız!
* Adı, Henry A. Kissinger. Almanya doğumlu. Yahudi asıllı. 99 yaşında. ABD’li kurt bir siyasetçi.
* ABD’nin derin aklı olarak biliniyor.
* Tam bir Siyonist! Ortadoğu’nun bu hale gelmesinin temellerini o attı. Irak–İran Savaşı hakkında sarf ettiği, “Bizim amacımız, Müslümanların birbirlerini öldürmelerini sağlamaktı” sözleriyle Müslümanlara duyduğu kini dışa vurmaktan çekinmedi.
* Şili’de Başbakan Salvador Allende’nin askeri darbeyle devrilmesinde, Vietnam’ın işgalinde de parmağı vardı.
* Turuncu devrimlerin mimarı olan ünlü para spekülatörü George Soros’un da fikir babasıdır, kendileri…
İşte bu Kissinger de 68. Bilderberg toplantısındaydı.

TÜRKİYE’DEN SON 5 BİLDERBERG’E ÇAĞRILAN İSİMLER

Geçmiş yıllarda Bilderberg toplantılarına Türkiye’den kimler katıldı? Son birkaç yılı şöyle bir hatırlayalım:

Bilderberg 2019 katılımcıları:
* Ömer Koç: Koç Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı, n Ünal Çeviköz: Emekli büyükelçi. CHP milletvekili, n Evren Balta: Özyeğin Üniversitesinde siyaset bilimci, Fulbright destekli. n Selva Demiralp: Koç Üniversitesinde akademisyen, n Metin Sitti: Akademisyen.

Bilderberg 2018 katılımcıları:
* Akademisyen, fizik mühendisi Canan Dağdeviren, n Koç Holding Başkanı Ömer Koç, n Akademisyen Doç. Dr. Behlül Özkan, n Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, n Gazeteci-yazar Murat Yetkin.

Bilderberg 2017 katılımcıları:
* Ömer Koç: Koç Holding, n Levent Çakıroğlu: Koç Holding, n Sinan Ülgen: Ekonomist, n Hürriyet’in Washington Temsilcisi Cansu Çamlıbel, n Mustafa Akyol: Gazeteci.

Bilderberg 2016 katılımcıları:
* Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, n Yazar Soli Özel, n Bilgi Üniversitesinden Senem Aydın Düzgit.

Bilderberg 2015 katılımcıları:
* CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, n CHP milletvekili İlhan Kesici, n Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, n Google, Twitter’in avukatı Gönenç Gürkaynak, n Gazeteciler Nuray Mert ve Soli Özel, n Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Genel Direktörü Ahmet Üzümcü.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz