Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Geri sayım başladı: Okullar o tarihte açılıyor

Yaz tatili coşkusu öğrenciler için devam ediyor. Bir yandan da okulların açılışına hazırlanan öğrenciler, MEB takviminde yer alan eğitim-öğretim yılının açılışına hazırlanıyorlar.

Geri sayım başladı: Okullar o tarihte açılıyor

24. 07. 2018 Salı

Öğrencilerin yaz tatilini tüm renkleriyle değerlendirdiği şu günlerde okulların açılmasına kısa bir süre kaldı. Öğrencilerden çok velilerin gündeme aldığı bu durum, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2018/2019 takvimiyle daha belirgin bir hal aldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Haziran ayının başında açıklanan takvimde, 2018/2019 eğitim-öğretim sezonuna dair önemli tarihler yer alıyor. 8 Haziran Cuma günü okulların kapanmasıyla sona eren 2018/2018 eğitim-öğretim sezonu geri kalırken, Milli Eğitim Bakanlığı yeni sezonun çalışma takvimini 6 Haziran´da duyurmuştu.

meb-aciklama.jpg

MEB tarafından yapılan duyuruya göre okullar, 17 Eylül 2018 Pazartesi günü açılacak. Buna göre okulların açılmasına 2 aydan daha az bir süre kaldı. Yine MEB takvimine göre okullar 14 Haziran 2019 kapanacak. 

Lise tercihlerinin tamamlanmasının ardından sonuçların 30 Temmuz tarihinde açıklanması bekleniyor. Sonuçların açıklanmasından itibaren öğrencilerin önemli bir kısmının yeni sezona dair belirsizlikleri, sonuçlanmış olacak.

İlköğretim birinci ve beşinci sınıf öğrencilerinin de kayıtlarının e-Okul üzerinden tamamlamasıyla birlikte şu an öğrencilerin önemli bir kısmı daha, 2018/2019 eğitim sezonuna dair belirsizliklerini sonuçlandırdı.

 

Kaynak: milligazete.com 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER