Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

George Floyd'u öldüren polis tutuklandı

Minnesota eyaletindeki Ulusal Muhafız birlikleri Minneapolis'e gönderildi.

George Floyd

ABD'nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde elleri kelepçeli şekilde yerde yatan siyah George Floyd'un boynuna dizini basarak ölümüne sebep olan polis Derek Chauvin'in tutuklandığı bildirildi.

Silahsız siyah Amerikalı George Floyd'un gözaltına alınırken ölümü sonrası görevine son verilen dört polisten biri olan Derek Chauvin tutuklandı ve cinayetle suçlandı. Chauvin, pazartesi günü Floyd'un ensesine dizini bastırırken görüntülenmişti.

Floyd'un "Nefes alamıyorum" derken görüntülenmesinin ardından hayatını kaybetmesi, ABD'de infial yaratmıştı. Olay sonrası ABD'nin çeşitli kentlerinde protesto gösterileri düzenlenirken, bir karakol kundaklandı.

Minneapolis'teki olayları kontrol altına almak amacıyla Minnesota eyaletindeki Ulusal Muhafız birlikleri Minneapolis'e gönderildi.

2001'den beri Minneapolis'te polis olarak görev yapan 44 yaşındaki Derek Chauvin'in, kariyeri boyunca pek çok kez şikayet aldığı, hakkında dosyalar tutulduğu ortaya çıkmıştı.

NBC News'a göre, hakkında en az bir dava açılsa da, Chauvin hiçbir zaman disipline sevk edilmedi ve hakkında yasal işlem yapılmadı.



Anahtar Kelimeler: George Floyd' öldüren polis tutuklandı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER