Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Genelkurmay'dan CHP'ye tepki: Hiç hoş olmadı, çok yanlış!

CHP'li Ali Mahir Başarır'ın sözlerine tepki gösteren Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler "Silahlı Kuvvetler için 'satılmıştır' ifadesi hiç hoş olmadı, çok yanlış. İnanıyorum ki hukuk gereğini yerine getirecek" dedi.

Genelkurmay

 CHP'li Ali Mahir Başarır'ın sözlerine tepki gösteren Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yşar Güler "Silahlı Kuvvetler için 'satılmıştır' ifadesi hiç hoş olmadı, çok yanlış. İnanıyorum ki hukuk gereğini yerine getirecek" dedi. 

Güler "Hiçbir şekilde moralimiz bozulmamıştır, tam tersine daha azimli olarak görevlerimizi yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

BAŞARIR'IN 'KATAR' ÇIKIŞINA TEPKİ

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Sakarya'daki tank palet fabrikasını hatırlatarak "Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış" çıkışında bulunmuştu.

Habertürk TV'de konuşan Başarır'ın "Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar'a satılmış. Ben değer biçemiyorum; 20 milyar dolar olduğu söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış…" sözleri tartışma yaratmıştı.

Tepkilerin ardından Twitter'dan paylaşım yapan Başarır, sözlerinin başka yerlere çekildiğini belirterek "Habertürk’teki konuşmamın çok başka yerlere çekildiğini hayretle izliyorum. Benim eleştirim Tank Palet Fabrikamızın Katar’a satışına yöneliktir.

Arkasındayım. Ordumuzla uzaktan yakından alakası yoktur! Ordumuzun savaş fabrikasını bir başka ülkeye satmak hainliktir. İhanettir" paylaşımda bulunmuştu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise CHP'li Başarır hakkında resen soruşturma başlatmıştı.

RTÜK de Başarır'ın konuk olduğu ve Türk ordusuna yönelik ifadelerin yer aldığı televizyon yayını hakkında inceleme başlattığını duyurmuştu.

"ÖNCE HALKA SONRA ALLAH'A HAVALE EDİYORUM"

Soruşturmanın ardından Ali Mahir Başarır, sözlerine ile ilgili bir açıklama daha yapmıştı. 

Meclis'te gazetecilerin sorularını cevaplayan Başarır "Söylenecek her şey söylendi. Parti sözcümüz her şeyi söyledi. Ben de her şeyi söyledim. Sosyal medya hesabımdan da paylaştım. Söyleyecek hiçbir sözüm yok. Benim ordumla ilgili, Mehmetçikle ilgili söylemlerim televizyonda çok net. Sadece bu iftirayı atanları önce halka sonra Allah'a havale ediyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

"ORDU BİZİM ORDUMUZDUR, MUSTAFA KEMAL'İN ORDUSUDUR"

Meclis'te konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu da Başarır'a tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sert sözlerle eleştirmişti.

Kılıçdaroğlu, kendi milletvekillerine her hafta ulaştırılan raporlar olduğunu belirterek şunları kaydetmişti: 

"O raporların kapağında Silahlı Kuvvetlerin, Genel Kurmayın ve Diyanet İşleri Başkanlığının siyaset konusu yapılmaması isteği vardır. Cümle olarak yazarız biz bunu. Bu miras nereden geliyor? Devleti kuran Milli Kurtuluş Savaşı geleneğinden gelen Mustafa Kemal ve arkadaşlarından geliyor. Dönemin Genelkurmay Başkanı 'Ben milletvekili olmak istiyorum' dediği zaman Atatürk ona 'Ya Genelkurmay Başkanı olacaksın ya milletvekili. İkisi beraber olmaz.'... Biz bu geleneği çok iyi biliyoruz. Ordu bizim ordumuzdur, peygamber ocağıdır. Hiç kimse unutmasın, ordu aynı zamanda Mustafa Kemal'in ordusudur."



Anahtar Kelimeler: Genelkurmay' ' tepki: olmadı yanlış!

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER