Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

GENEL KURUL, ZİYARETLER VE GEZİ

Geçen cumartesi (3 Temmuz) günü Mazlumder genel merkezinin genel kurulu var idi. Genel kurula Mazlumder şubelerinden gelen üst kurul delegeleri ve davetliler katıldı.

GENEL KURUL, ZİYARETLER VE GEZİ

Geçen cumartesi (3 Temmuz) günü Mazlumder genel merkezinin genel kurulu var idi. Genel kurula Mazlumder şubelerinden gelen üst kurul delegeleri ve davetliler katıldı.

Mazlumder Kayseri Şubesi de genel kurulda oy kullanacak olan delegeler ve üyelerden oluşan 20 kişi ile İstanbul'a gitti. Mazlumder Kayseri ekibi genel kurula katılmanın yanında bir dizi ziyaretler, tarihi mekanları gezip inceleme ve buralarda ibadet etme faaliyetlerinde de bulundu.

Bu kapsamda

1 Temmuz Perşembe akşamı Kayseri'den yola çıkan Mazlumder ekibi 2 Temmuz Cuma sabahı ulaştığı İstanbul'da önce görkemli Çamlıca Camii'ni ziyaret ederek incelemelerde bulunup dua ettiler. Ardından Mazlumder genel merkezinde kahvaltıya katıldılar, kahvaltı sırasında duayen hukukçu Muharrem Balcı, Mazlumder genel başkanı Ramazan Beyhan ve başkan adayı Avukat Kaya Kartal ile sohbet ettiler.

Mazlumder’ de ki kahvaltının ardından Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni gezen Mazlumder heyeti tarihe bir yolculuk yaptı. Ziyaretinin ardından Merkez Efendi Kabristanına geçen heyet burada yatmakta olan eski başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın kabrini ziyaret ederek dua ettiler, mezarlarda yatanlar için Fatiha okudular.

Merkez Efendi Mezarlığı ziyareti sonrası Cuma Namazı için Ayasofya Camii Kebirine geçen Mazlumder Kayseri ekibi Ayasofya’yı hınca hınç dolduran Müslümanlarla birlikte Cuma Namazını eda ederek dua ve niyazda bulundular.

Ayasofya'da huşu ve hasretle kılınan Cuma Namazı sonrası İHH genel merkezine bir nezaket ziyaretinde bulunan heyet başkan yardımcısı Reşat Başer’den İHH'nın yurt içi ve yurt dışı eğitim çalışmaları hakkında bilgiler aldılar, ikram edilen çaylarını içtiler.

İHH ziyaretinden sonra heyet içinden seçilen üç kişi Mazlumder Kayseri ve Gönüllü Kuruluşlar eski başkanlarından değerli insan Prof. Dr. Nihat Bengisu’ya muayenehanesinde nezaket ziyaretinde bulunup eskileri yad ettiler hayır duasını aldılar.

İkindi namazını Fatih Camii'nde eda eden Mazlumder heyetinin cuma günü son ziyaret yeri AKDAV (Aksa Eğitim ve Dayanışma Vakfı) oldu burada araştırmacı yazar Ramazan Kayan, sorumlu Mehmet Duman ve diğer yetkililerce karşılanıp ikramlarda bulunuldu. Kayseri heyeti Ramazan Kayan Hoca ile güzel bir sohbete de katılmış oldular.

AKDAV ziyaretini tamamlayan Mazlumder Kayseri ekibinin cuma günü akşam namazında buluşma yeri bir müddet önce ibadete açılan Taksim Camii oldu.  Emek veren, vesile olanlardan Allah razı olsun. Şirin, nezih bir ibadet yeri olmuş Taksim Camii. Akşam namazında kalabalık bir cemaat ile birlikte olup namaz ve dua da buluşmak ayrı bir güzellikti.

24 saate yakın yolculuk, yürüme, ziyaretler ve ibadetlerle geçen zamanın ardından Bayrampaşa İlim Yayma Cemiyeti yurduna ulaşan Mazlumder heyeti yatsı namazını da burada eda ederek istirahate çekildi.

Buradan sabah kahvaltısını yapacağımız Anadolu Platformuna geçildi. Türkiye'de 70 kadar ilde üye ve temsilciliği bulunan Anadolu Eğitim ve Davet Gönüllüleri Platformunda yetkili Ömer Bey ve Yaşar Beyler bizi karşıladılar, sekreter Mehmet Alpcan Kayseri'de olduğu için kahvaltıda bizimle olamadı. Yetkili Ömer Bey kahvaltı sırasında platformunun çalışmaları hakkında bizi bilgilendirdi.

3 Temmuz Cumartesi günü İlim Yayma Yurdu görevlilerine teşekkür ederek ayrılmadan sonra Haliç kıyısında bulunan Miniatürk açık hava müzesi ziyaret edildi. Ayasofya'dan Selimiye'ye, İshak Paşa Sarayından Mostar Köprüsüne, Cumhuriyet öncesi ve sonrası birçok kültür, sanat ve ibadet abidemizi burada görmek güzel bir duygu doğrusu.

3 Temmuz Cumartesi saat 12.00’de Mazlumder genel kurulu'na katıldık. Genel kurula en kalabalık katılım Kayseri şubesinden oldu. Ankara, Adana, Konya, Adıyaman, Diyarbakır ve İstanbul şubeleri de katıldılar.

Genel kurulda 4 yıldan bu yana zor zamanda görev alarak büyük fedakârlıklarla Mazlumder’i kuruluş amaçlarını döndürmek de emekleri olan Ramazan Beyhan aday olmayarak genel başkanlıktan ayrıldı. Mevcut genel sekreter Avukat Kaya Kartal tek aday olarak girdiği seçimde delegelerin tümünün oyun olarak Mazlumder genel başkanı oldu.

2 gün dolu dolu geçen Mazlumder genel kuruluna katılımın yanında bir dizi ziyaretler ve gezilerle süslenen Mazlumder Kayseri şubesinin seyahati Mazlumder genel merkezinde yapılan ilk yönetim toplantısına katılan Kayseri üyelerinin işlerinin tamamlanması ile sona erdi. İstanbul’da ekibe dahil olan Adapazarlı dostumuz Bayram Yılmaz'ın Adapazarı'nda ekibimizden ayrılmasıyla devam eden yolculuğumuz pazar sabah saatlerinde Kayseri ulaşarak son buldu.

Toplamda 3 gün süren ve dolu dolu geçen programımıza katılan tüm üyelerimiz ve kaptanımız Mahmut Öztürk’e çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Mazlumder’ de başkan Ramazan Beyhana, Avukat Kaya Kartal’a, duayen hukukçu Muharrem Balcı abiye, görevli Ahmet Güneş ve Nuri Yılmaz hocama İHH'dan Reşat Beye, Nihat Bengisu hocama, AKDAV'dan Ramazan Kayan hocama, Mehmet Duman Bey'e, İlim Yayma yurdundan Muhammed Beylere Adapazarı'ndan Bayram Yılmaz hocama, Anadolu platformundan Mehmet Alpcan, Ömer ve Yaşar Beylere bize verdikleri katkı ve destekler için çok teşekkür ediyorum. Mazlumder’in genel kurulunun hayırlı olmasını diliyor yeni başkan Avukat Kaya Kartal ve ekibine başarılar diliyorum.

MAZLUMDER Kayseri Şubesi Basın Bürosu



Anahtar Kelimeler: GENEL KURUL ZİYARETLER

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER