Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Genç Evlilik mağduriyeti bir defaya mahsus affedilecek

Düzenlenmesi beklenen 'Şartlı Ceza İndirimi'nde 'genç evlilik' mağdurlarının bir defaya mahsus affedilmeleri planlanırken 'Tecavüz sonucu zorla evlilikler' kapsam dışında olacak

Genç Evlilik mağduriyeti bir defaya mahsus affedilecek

Yeni Akit Gazetesi'nden Taha Emre Özdemir'in 'konuya dair' haberi...

'Şartlı Ceza İndirimi' olarak adlandırılan infaz düzenlemesinin 15 gün içerisinde TBMM'ye gelmesi bekleniyor.

AK Parti 2. Yargı Paketi'nde yer alacak 'Şartlı Ceza İndirimi'ne ilişkin muhalefet ile görüşmeye hazırlanırken, söz konusu düzenlemede 6 suç kapsam dışında bırakılacak. "Adam öldürme, cinsel istismar, terör, organize suçlar, uyuşturucu ve mükerrer suçlar" 'Şartlı Ceza İndirimi'nin dışında olacak.

Genç evliler, bir defaya mahsus affedilecek

Muhalefet ile görüşecek AK Parti 2. Yargı Paketi'nde görüşülmesi için 'Genç Evlilik' mağduriyetini de gündeme getirecek. Planlanan düzenlemeye göre, içinde 'tecavüz' olan ve 'zorla' gerçekleşen evlilikler kapsam dışında kalacak. Bir defaya mahsus olmak üzere affedilecek genç evlilik mağdurları için geçici bir madde eklenecek. Söz konusu madde genç evlenmeyi suç olmaktan bir defaya mahsus çıkaracak.

CHP: Teklifi inceledikten sonra görüşümüzü paylaşacağız

Yeniakit.com.tr'nin ulaştığı AK Partili yetkililer, istismara açık bir konu olması sebebi ile 'Genç Evlilik' mağduriyeti üzerinde titizlikle çalışıldığını belirtirken, cezaya konu genç evliliklerin gerçek evlilik olup olmadığını da araştırdıklarını söyledi. Öte yandan yine yeniakit.com.tr'nin telefonla ulaştığı CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ile CHP Sözcüsü Faik Öztrak, genç evlilik mağduriyetine ilişkin görüşlerini belirtmekten kaçınırken, yapacakları değerlendirmeyi AK Parti ile görüşüp teklifi inceledikten sonra kamuoyuyla paylaşacaklarını ifade etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER