Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

GEMİLER ULAŞMADAN KİMSE HAREKETE GEÇMEZ

Doğu Guta´daki kimyasal saldırının ardından Suriye´yi vurmayı planlayan ABD´nin savaş gemileri bölgeye gelmeden harekete geçmeyeceği belirtiliyor. Buna göre, kapsamlı bir operasyon 15 günden önce zor.

GEMİLER ULAŞMADAN KİMSE HAREKETE GEÇMEZ

ABD ile Rusya arasında Suriye restleşmesi sürerken, sahada ise iki hafta süreceği tahmin edilen bir bekleme süreci başladı. Karar´a bilgi veren güvenilir kaynaklar, ABD´nin, Akdeniz´e gönderdiği gemiler bölgeye ulaşmadan Suriye´de istediği hedefleri vuramayacağı değerlendirmesi yaptı. Gemilerin bölgeye ulaşma süresinin de 15 günü bulabileceği belirtiliyor. ABD´nin Suriye´de rejime ait bölgeleri vurması halinde ÖSO´nun yeniden savaşacağı yönündeki iddiaların gerçekçi olmadığını belirten kaynaklar, muhaliflerin böyle bir savaşı yürütebilecek durumda olmadığını bildirdi. Suriye´de tarafların silahsız mücadele dönemine girerken ABD´nin bu hamlesinin yeniden bir belirsizlik ortamına neden olacağını belirten kaynaklar, Türkiye´nin sahada hazırlıklarını buna göre yaptığını ifade etti. 

EL-BAB´DA YER KALMADI

Dünyayı ayağa kaldıran kimyasal saldırının merkezi Duma´da tahliyeler sürüyor. Bölge kaynaklarından alınan bilgilere göre Doğu Guta ve Duma´dan tahliye edilenlerin sayısı ise 70 bin olarak belirtiliyor. Yer değiştiren Suriyeliler´in El Bab bölgesine getirildiği ve burada kurulan çadırkentler ile evlere yerleştirildikleri ifade edildi. El Bab´ın neredeyse tümüyle dolduğu, kadınlar ve erkekler olarak 80 kişilik evlere yerleştirildikleri bildirildi. Rejimin Duma´daki yetişkin erkeklerin çıkmasına izin vermediğini belirten kaynaklar, muhalif savaşçıların bir kısmının ise esir takası yapılarak bırakıldığını ifade etti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER