Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan 90 saniyede Altılı Masa'yı anlattı

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Millet İttifakı Ortak Mutabakat Metni'nin hangi ilkeler ile oluşturulduğunu, "Güç bu olur" ifadeleri ile anlattı.

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan 90 saniyede Altılı Masa

30 Ocak tarihinde Millet İttifakı tarafından açıklanan Ortak Mutabakat Metni için farklı kesimlerden gelen eleştirilere Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Halk TV'de katıldığı programda yanıt verdi. İstanbul Sözlemesi'nin metinde yer almamasının nedenlerini açıklayan Özcan, "Eğer her şey benim istediğim gibi olsaydı bu kadar iyi bir metin olmayacaktı. Bu kadar güçlü bir metin olmayacaktı" ifadeleri ile bu konuya saygı duyulması gerektiğini dile getirdi.

Özcan, ittifak içindeki bütün partilerin ortak noktada birbirlerine saygı duyarak buluşması gerektiğine dikkat çekip, biz geçiş dönemi yaşayacağımızı söyledi.

Özcan'ın cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

'BİR GEÇİŞ DÖNEMİ YAŞAYACAĞIZ'

Bütün hikaye burada gizli. Mesela ben burada; Serkan ve Gelecek Partisi Sözcüsü olarak anadilde eğitimin olmasını isterdim. Bir Kürt'ün, Kürtçe eğitim almasını ben bu metinde isterdim. Cem evinin ibadethane olmasını da isterdim. Bunun böyle olmaması şu anda bu metni güçlendiriyor. Neden? Biz bir geçiş dönemi yaşayacağız. Biz şu anda bu memleketin içine girdiği cendereden kurtarmak için bir geçiş dönemi öneriyoruz. Neye geçiş? Parlamenter Sistem'e geçiş. Ümit Hoca, haklı.

'BU AYNI ZAMANDA BENİM DE PROBLEMİM'

Bizler, aynı zamanda birbirlerimizin rakipleriyiz ve farklı kanaatlerimiz var. Ben istedim diye buraya bir şey yazıldığında şayet İYİ Parti, kendi seçmeni ile olan iletişiminde sorun yaşıyorsa, bu aynı zamanda şu anda benim de problemim. Çünkü biz bir ittifakız. Bu ittifak hukukunun gerektirdiği nezaketi, saygıyı ve ödünleşmeyi de göstermek zorundayız. Bazen onların burada yer almasını çok istediği bir şey farklı bir partinin gerekçeleriyle burada yer almamıştır. O yüzden İstanbul Sözleşmesi meselesinde de Saadet Partisi ile ilgili bu konuda eleştiriniz olabilir ama aynı zamanda bir saygı da göstermelisiniz. Çünkü öyle bir kitleden aldıkları güç ile onu söylüyorlar.

'GÜÇ BUDUR'

Ama ben Gelecek Partisi Sözcüsü olarak, partimizin İstanbul Sözleşmesi konusundaki iddiasını çok net bir biçimde söyleyebilirim. Ama bunun bir başka partinin söylememesi ama yine de uluslararası sözleşmelere meclis kararıyla girmişse, meclis kararıyla çıkılır denmesi doğru bir yaklaşımdır. Ve o anlamda o ruhu burada gösterir. Ama güç budur. Eğer her şey benim istediğim gibi olsaydı bu kadar iyi bir metin olmayacaktı. Bu kadar güçlü bir metin olmayacaktı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER