Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Geleceğin Türkiyesinde Yönetim Raporu Açıklandı

İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı tarafından hayata geçirilen "Geleceğin Türkiyesi" projesi kapsamında hazırlanan "Geleceğin Türkiyesinde Yönetim" raporu kamuoyuna sunuldu.

Geleceğin Türkiyesinde Yönetim Raporu Açıklandı

İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı tarafından hayata geçirilen "Geleceğin Türkiyesi" projesi kapsamında hazırlanan "Geleceğin Türkiyesinde Yönetim" raporu kamuoyuna sunuldu. Yönetim meselesine dair çarpıcı tespit ve uygulanabilir öneriler içeren Geleceğin Türkiyesinde Yönetim raporunu İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Haluk Alkan yazdı.

Geleceğin Türkiyesinde Yönetim raporu Türkiye’nin yönetim sisteminin geleceğini, tarihi birikim ve yerel dinamiklerin bilinci üzerinden ele alıyor. Kurumsal yapılanmanın meşruiyet ve adalet temelinde yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten rapor, Türkiye’nin yönetim sistemini Anayasal gelişim üzerinden takip ediyor. Türkiye’de sistem sorununu, yakın geçmişte yaşanan yönetsel krizlerin sistem değişikliğine alt yapı oluşturduğu hususu ile birlikte değerlendirerek Cumhurbaşkanlığı sistemine giden güzergahı ve yeni yol haritasını gösteriyor.
 
Geleceğin Türkiyesinde Yönetim Raporu, bütünlüklü bakış açısıyla Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni geliştirici öneriler getiriyor.
 
Rapor, 2017 Anayasa değişikliği ile yaşanan ve Türkiye’nin anayasal oligarşiye karşı edindiği bu başarının katılımcı bir konsolidasyon süreci ile tamamlanması yönünde bir hareket stratejisi çiziyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geniş yer veren raporda sistemle alakalı anayasal çerçevenin yeniden ele alınarak 2017 değişikliklerini tamamlayıcı kapsamlı değişiklerin yapılması gerektiği belirtiliyor. Ayrıca kanunlar ile diğer ilgili mevzuatın taranarak yeni sistemin işlerliğine katkı sağlayacak şekilde revize edilmesi gerektiği de ifade ediliyor. Raporda, temsilde adalet- istikrar ilişkisini güçlendirmeye yönelik olarak istişari organların kurulması, yedek milletvekilliği, atamalar, seçim sistemi ve yerel yönetimler gibi kritik noktalarda somut öneriler sunuluyor.

Raporun kamuoyuna sunulduğu toplantıda Haluk Alkan raporu özetledi ve yedi maddelik Türkiye'nin yönetim vizyonunu açıkladı. Programa İLKE ve kurumlarının yöneticileri, STK temsilcileri, basın mensupları ve kalabalık bir dinleyici topluluğu katıldı.

AYRINTILAR İÇİN TIKLAYINIZ

Facebook


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER