Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Geçmişten günümüze en konuşulan İstanbul seçimleri

Türkiye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine kilitlenmişken, 35 yıllık süreçte, 7 seçim yapıldı. Kimi adaylar favoriyken seçimi kaybetti, kimi aday hiç şans tanınmazken ipi göğüsledi. İşte geçmişten günümüze İstanbul seçimleri?

Geçmişten günümüze en konuşulan İstanbul seçimleri

16 Kasım 1963´te Türkiye´de halk ilk defa belediye başkanlarını seçmek için sandık başındaydı. İstanbul´daki seçimi Adalet Partisi´nin adayı Nuri Eroğan kazandı.

Ancak Eroğan´ın memuriyetten istifa etmeden aday olması üzerine CHP duruma itiraz etti ve Eroğan´ın başkanlığı iptal edildi. Eroğan´ın yerine CHP´nin adayı Haşim İşcan getirildi.

İstanbul halkı 25 Mart 1984´te başkanını belirlemek için sandığa gitti

Öncesinde belediye başkanları atama yoluyla belirleniyordu. 12 Eylül 1980 askeri darbesiyle halkın önünden sandık geri çekildi. 3 buçuk yıl boyunca belediye başkanları yine atamayla belirlendi.

İstanbul seçmeni yarın sandık başına gidecek
Yüzde 93 oyla kabul edilen Yeni Anayasa, yerel yönetimler için bazı hükümler de getirdi. ?Büyük yerleşim yerleri için özel yönetim biçimleri getirilebilir? o hükümlerden sadece biriydi. Bu kapsamda 8 Mart 1984 tarihinde 195 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı. Kararnameyle, İstanbul, Ankara ve İzmir´de büyükşehir belediye yönetimleri oluşturuldu.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER