Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

GAZZE´DEN ´UNRWA´ UYARISI

Gazze´de düzenlenen oturma eyleminde onlarca Filistinli UNRWA´ya uluslararası finansal desteğin devam etmesini istedi.

GAZZE´DEN ´UNRWA´ UYARISI

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu´na (UNRWA) finansal desteğin kesilmesine karşı çıkan Filistinliler yardımların sürmesi için gösteri düzenledi. 

"UNRWA´ya Ulusal Destek Komitesi" tarafından Gazze´de düzenlenen oturma eylemine katılan onlarca Filistinli UNRWA´ya uluslararası finansal desteğin devam etmesini istedi.

Göstericiler, "UNRWA´dan el çekmek mültecileri toplumsal patlamaya sürükler", "Filistin davasının ümidi mültecilerdir" şeklinde pankartlar taşıdı.

Komite üyesi Ranya El-Levh AA muhabirine, "Bugün Roma´da UNRWA´ya destek amaçlı uluslararası konferans düzenlenecek. Konferansla eş zamanlı olarak oturma eylemi yapıyoruz." dedi.

Levh, "UNRWA 1948´den bu yana topraklarından çıkarılan Filistinli mültecilerin canlı şahididir." katılımcı devletlerden UNRWA´ya maddi destek sağlamalarını istedi.

Filistin Kurtuluş Demokratik Cephesi Siyasi Ofis Üyesi Talal Ebu Zarife, UNRWA´ya verilen desteğin kısıtlanmasının çekişme kapısının açılması anlamına geleceğini söyledi.

Roma´da bugün İsveç, Ürdün ve Mısır´ın öncülüğünde ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres´in katılımıyla UNRWA´ya destek amacıyla uluslararası bir konferans düzenlenecek.

UNRWA krizinin nedeni

ABD Başkanı Donald Trump´ın geçen yıl aralık ayında Kudüs´ü "İsrail´in başkenti" olarak tanıdığını duyurmasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, 16 Ocak´ta yaptığı açıklamada, UNRWA´ya verilecek 125 milyon dolarlık yardımın 65 milyon dolarlık bölümünün "tekrar gözden geçirilmek üzere" askıya alındığını bildirmişti.

UNRWA nedir?

1948´de İsrail Devleti´nin kurulmasından sonra çıkan Arap-İsrail çatışmaları sırasında evlerini ve geçim kaynaklarını yitiren Filistinlilere yardım amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 9 Aralık 1949´da oluşturulan bir kuruluş olarak Filistinli mültecilere eğitim, sağlık, giyim ve gıda alanlarında yardım çalışmalarında bulunuyor.



Anahtar Kelimeler: GAZZE UNRWA UYARISI

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER