Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

GAZZE'DE ATEŞKES SAĞLANDI!..

İslami Cihad sözcüsü Musab el-Bureym, İsrail ile Mısır ara buluculuğunda Gazze’de ateşkesin sağlandığını ve bunun yerel saatle 05.00’te yürürlüğe girdiğini söyledi.

GAZZE

İslami Cihad sözcüsü Musab el-Bureym, İsrail ile Mısır ara buluculuğunda Gazze’de ateşkesin sağlandığını ve bunun yerel saatle 05.00’te yürürlüğe girdiğini söyledi. Bureym, ateşkesin, İslami Cihad’ın daha önce öne sürdüğü şartlar doğrultusunda gerçekleştiğini ifade etti.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale, daha önce yaptığı açıklamada, ateşkes sağlanması için “suikastların durdurulması, Gazze sınırında düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılanların hedef alınmaması ve 2018’in sonunda Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler (BM) ara buluculuğunda Gazze’deki ablukanın kaldırılması konusunda İsrail’le varılan uzlaşmanın uygulanması” şartlarını getirdiklerini söylemişti.

Ölü sayısı 32’ye yükseldi

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Deyr el-Belah kentinde gece geç saatlerde düzenlenen saldırılarda 6 Filistinlinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, saldırılarda 12 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Ölenlerin kimliklerine ilişkin bilgi verilmeyen açıklamada, önceki günden bu yana İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 32, yaralıların ise 100’e yükseldiği ifade edildi.

İsrail ordusu önceki gün Gazze’nin doğusunda İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Seriyyelerinin önde gelen komutanlarından Baha Ebu’l Ata’nın bulunduğu eve saldırı düzenlediklerini duyurmuştu. Saldırıda Ebu’l Ata ile eşi Esma Ebu’l Ata hayatını kaybetmişti. Bu saldırının ardından bölgedeki gerginlik artmıştı.



Anahtar Kelimeler: GAZZE' ATEŞKES SAĞLANDI!..

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER