Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

GAZZE´DE İKİ FİLİSTİNLİ DAHA ŞEHİT OLDU

Gazze´deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail´in Gazze´nin kuzeyini hedef alması sonucu 2 Filistinlinin şehit olduğunu açıkladı.

GAZZE´DE İKİ FİLİSTİNLİ DAHA ŞEHİT OLDU

Gazze´deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail ordusunun hava saldırısında Gazze´nin kuzeyinde bir mezarlık yanında toplanan Filistinli grup hedef alındı. 

Saldırıda ikisi de 24 yaşında olan Eymen Nafiz Rabia El Neccar ve Muhammed Mecid Cemal adlı 2 Filistinlinin şehit olduğu belirtildi. Sağlık Bakanlığı başka ayrıntı paylaşmadı.

İsrail ordusu ise 2 Filistinlinin şehit edilmesine ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

4 AYDA 150´DEN FAZLA ŞEHİT

Gazze sınırında cuma günü düzenlenen barışçıl gösteriler sırasında biri çocuk 2 Filistinli, İsrail askerlerinin saldırısında şehit olmuştu.  

"Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerinin başladığı 30 Mart´tan bu yana 150´den fazla gösterici, Gazzesınırında İsrail askerlerinin saldırılarında şehit oldu, 17 bine yakın kişi de yaralandı. 

Filistinliler, Toprak Günü´nün 42. yılı nedeniyle 30 Mart´tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi´nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında barışçıl eylemler düzenliyor.

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006´dan beri Gazze´ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER