Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Gazze saldırısında şehit sayısı 24’e yükseldi..

İsrail’in dün gece Gazze’ye düzenlediği saldırılarda, şehit olanların sayısının 24’e yükseldiği, yaralı sayısının 103 olduğu bildirildi.

Gazze saldırısında şehit sayısı 24’e yükseldi..

İsrail’in dün gece Gazze’ye düzenlediği saldırılarda, şehit olanların sayısının 24’e yükseldiği, yaralı sayısının 103 olduğu bildirildi.

Sivil Savunma ekiplerinden bir yetkili, son saldırılardaki can kaybının Gazze’nin batısındaki bir evde yaşandığını, ev halkından hayatını kaybeden 3 kişiden birinin kadın, bir diğerinin de engelli bir Filistinli olduğunu belirtti.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada, İsrail’in saldırılarında 9’u çocuk 21 kişinin şehit olduğunu, 95 kişinin de yaralandığını duyurmuştu. Pazartesi gecesi geç saatlerde, İsrail ordusu Gazze Şeridi’ne yönelik “Surların Muhafızı” adı verilen askeri operasyon başlatıldığını duyurmuştu.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada, İsrail’in saldırılarında 9’u çocuk 20 kişinin şehit olduğunu, 103 kişinin de yaralandığını duyurmuştu. İsrail ordusu da Gazze’ye hava saldırısı düzenlendiğini, Gazze’den ülkenin güneyine çok sayıda roket gönderildiğini açıklamıştı.

Tel Aviv’in güneydoğusundaki Lod kentinde İsrailli silahlı bir kişinin ateş açması sonucu yaralanan 3 Filistinliden biri şehit oldu.

İsrail polisinden yapılan açıklamada, açılan ateş sonucu yaralanan 3 kişinden birinin hayatını kaybettiği, hastaneye kaldırılan diğer 2 kişiden birinin durumunun da ağır olduğu belirtildi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, saldırı bir İsrailli tarafından gerçekleştirildi.

Kudüs ve Mescid-i Aksa’da yaşananların ardından İsrail’de Araplara ait birçok yerleşim bölgesinde Kudüs’e ve Mescid-i Aksa’ya destek gösterileri düzenlenmiş, gösterilere katılan çok sayıda Filistinli de İsrail polisi tarafından gözaltına alınmıştı.

Öte yandan İsrail basınında geçen bilgilere göre, Lod kentinde Kudüs’e destek gösterileri sırasında, İsrail polisi 16 Filistinli göstericiyi gözaltına aldı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER