Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

GAZZE İNSANİ VE ÇEVERSEL FELAKETİN EŞİĞİNDE

Gazze Sahil Belediyeleri Sular İdaresi Başkanı Munzir Şublak, "Su ve kanalizasyon tesislerindeki jeneratörleri çalıştırmak için gereken yakıtın sağlanamaması nedeniyle kriz durumundan felaket sınırına doğru sürüklendik." dedi.

GAZZE İNSANİ VE ÇEVERSEL FELAKETİN EŞİĞİNDE

05. 09. 2018 Çarşamba

Gazze Şeridi´nde devam eden elektrik krizinin yanı sıra su ve kanalizasyon tesislerindeki jeneratörlerin çalıştırılması için gereken yakıtın tükenmesi nedeniyle "insani ve çevresel felaket" yaşanabileceği belirtildi.

Gazze Sahil Belediyeleri Sular İdaresi Başkanı Şublak, düzenlediği basın toplantısında, "Su ve kanalizasyon tesislerindeki jeneratörleri çalıştırmak için gereken yakıtın sağlanamaması nedeniyle geçtiğimiz yıl boyunca kriz durumundan felaket sınırına doğru sürüklendik." dedi.

Bu tesislerin "güvenli ve tavsiye edilen sınırlarda" çalışmadığını vurgulayan Şublak, tesislerin çalışması için uluslararası yardım kuruluşları tarafından temin edilen mazotun da tükenme aşamasında olduğunu söyledi.

Su ve kanalizasyon tesislerinin çalışma sisteminin esas olarak elektrik enerjisine dayandığını ve bu konudaki herhangi bir eksikliğin hizmetleri doğrudan etkilediğini belirten Şublak, "Yakıt açığının giderilememesi halinde gelecek dönemde su idaresinin sunduğu hizmetlerde büyük bir gerileme görülebilir." diye konuştu.

Atık su arıtma tesislerindeki motorların durmasının Gazze´deki halkın yaşamı üzerinde "tehlikeli" sonuçlar doğurabileceğine dikkati çeken Şublak, atık suları arıtma ve pompalama sisteminin önemli oranda felç olabileceğini ve bunun da yerleşim alanlarında su taşkınlarına yol açabileceğini ifade etti.

Gazze sahilinin yüzde 73´ü kirlendi

Şublak, bu krizin halkın tek nefes alabildiği yer olan Gazze Şeridi sahilini de etkilediğini, sahilin yüzde 73´ünden fazlasının atık sularla kirlendiğini belirtti.

Önceden günde yaklaşık 90 bin litre arıtılmamış veya kısmen arıtılmış atık suyun denize pompalandığını ancak bugün bu sayının 110 bin litreye ulaştığına işaret eden Şublak, Gazze´deki bu krize acil ve kalıcı bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER