Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESŞ'NDE SKANDAL: 1 MİLYON TL'LİK HATA!

Hakkında birçok iddia bulunan Prof. Dr. Ali Gür’ün rektörü olduğu Gaziantep Üniversitesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da açıklanan Sayıştay raporlarında mevzuata aykırı durumlarıyla dikkat çekiyor.

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESŞ

Milli Gazete'den Muhammed VEFA'NIN "KONUYA DAİR" YAPMIŞ OLDUĞU HABER...

Üniversitenin kamu kaynaklarını etkili kullanmadığı kaydedilen raporda, takipli alacaklar hesabının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, “Takipli alacakların tamamının 121 gelirlerden takipli alacaklar hesabında izlenilmemesi nedeniyle bilançoda 990 bin 999 TL tutarında hataya neden olunmuştur” denildi.

Sayıştay raporları gündem oluşturmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı ve bakanlık raporlarının açıklanmasının ardından üniversite raporları da açıklandı. Hakkında birçok iddia bulunan Prof. Dr. Ali Gür’ün rektörü olduğu Gaziantep Üniversitesi ile ilgili çok konuşulacak bilgiler yer aldı. Kamuoyunu yakından ilgilendiren raporda, kanuna ve mevzuata aykırı kayıtların bulunduğu tespit edildi.

KAMU KAYNAKLARINI ETKİLİ KULLANMIYOR

Sayıştay uzmanlarının aylarca üzerinde çalıştığı ve üniversitede yaptığı inceleme ve denetlemeler sonucunda ortaya konulan raporda, üniversitenin ‘Düzenlilik Denetim Raporu’ hazırlandı. 54 sayfalık raporda hatalar ve usulsüzlükler tek tek tespit edilirken, yanlış bilgiler de bir bir raporlandı. Raporda, Gaziantep Üniversitesi’ne ‘Öğrenci ve personel değişim programı’ kapsamında Avrupa Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından verilen hibe tutarlarından iade edilmeyen kurumsal destek tutarlarından kullanılmayan kısımlar için herhangi bir işlemin yapılmadığı tespit edildi. Söz konusu harcanmayan destek miktarının toplam 100 bin 757 Euro olduğu belirtilen raporda, üniversitelerin bütçe ödeneklerinin yetersiz olduğu bir ortamda kaynakların atıl durumda bekletilmesinin kamu kaynaklarının etkili kullanılmasına engel oluşturduğu kaydedildi.

KAYITLI ALACAK LİSTESİ BULUNMUYOR

Raporda, takipli alacaklar hesabının gerçeği yansıtmayan durumların olduğu belirtildi. Gaziantep Hukuk Müşavirliği’nce hazırlanan tahsili sağlanamadığı için takibe alınan alacaklar listesine dikkat çekilen raporda, “Takipli alacaklar hesabında izlenilmesi gereken toplam rakamın 990 bin 999 TL olması gerekirken, üniversite yıl sonu bilançosunda 121 Gelirlerden Takipli Alacaklar Hesabı’nda kayıtlı takipli alacak bulunmadığı görülmüştür. Buna göre, takipli alacakların tamamının 121 Gelirlerden Takipli Alacaklar Hesabı’nda izlenilmemesi nedeniyle bilançoda 990 bin 999 TL tutarında hataya neden olunmuştur” ifadeleri yerdi. Söz konusu durumla ilgili raporda, takip edilen alacak dosyalarının gözükmediği ve bu dosyaların muhasebe sistemine kaydı ve takibi ile ilgili olarak herhangi bir iç kontrol mekanizmasının kurulmadığı da belirtildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER