Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

G7 liderleri: Karadeniz Tahıl Anlaşması'nın uzatılmasını istiyoruz

G7 tarım bakanları, anlaşmanın geleceğine dair yaptıkları açıklamada, "Tam olarak uygulanmasını ve genişletilmesini güçlü bir şekilde destekliyoruz" dedi.

G7 liderleri: Karadeniz Tahıl Anlaşması

Karadeniz Tahıl Anlaşması'yla ilgili G7 ülkelerinden çağrı yapıldı.

Grubun tarım bakanları, ortak bildiride, Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihraç edilmesine yönelik anlaşmanın "uzatılması, tam olarak uygulanması ve genişletilmesi" çağrısı yapıldı.

Birleşmiş Milletler (BM) ve Türkiye'nin arabuluculuğunda geçen temmuz ayında İstanbul'da imzalanan anlaşma ile Ukrayna'nın Karadeniz'deki çeşitli limanlarından 27 milyon tondan fazla tahıl ihraç edildi. 

Rusya, kendi tahıl ve gübre ihracatını kolaylaştırmaya yönelik bir dizi talep karşılanmadığı için anlaşmanın 18 Mayıs'tan sonra devam etmesine imkan tanımayacağının sinyallerini verdi.

Japonya'nın Miyazaki kentinde iki günlük bir toplantının ardından yapılan açıklamada, G7 tarım bakanları tarafından yapılan açıklamada, "(Karadeniz Tahıl Girişimi) Tam olarak uygulanmasını ve genişletilmesini güçlü bir şekilde destekliyoruz.

Rusya'nın gıdayı bir istikrarsızlık aracı ve jeopolitik baskı aracı olarak kullanma girişimlerini kınıyoruz. Dayanışma içinde hareket etme ve Rusya'nın gıdayı silah haline getirmesinden en çok etkilenenleri destekleme taahhüdümüzü yineliyoruz." ifadelerine yer verildi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER