Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fransız siyaset bilimci Saint-Prot: Fransa'nın Hafter'i desteklemesi saçmalık

Paris Jeopolotik Araştırmaları Merkezi Genel Direktörü Charles Saint-Prot, 'Fransa'nın Hafter'i desteklemesi saçmalık. Üstelik Hafter oyun dışı kaldı.' dedi.

Fransız siyaset bilimci Saint-Prot: Fransa

Fransız siyaset bilimci Saint-Prot, Fransa'nın Hafter'e verdiği destek ve Libya politikasına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

"Hatfer'i desteklemenin hiçbir anlamı yok. Hafter tehlikeli biri. Fransız hükümetinin dış politikası yok. (Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel) Macron ve (Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves) Le Drian dış politika anlamında bir şey bilmiyor. Fransa'nın Hafter'i desteklemesi hatadır. Ayrıca Hafter oyun dışı kaldı." ifadelerini kullanan Saint-Prot, Fransa'nın Libya konusundaki politikasını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini vurguladı.

Saint-Prot, "Fransa artık politikasını değiştirmeli ve sadece (Libya Başbakanı Fayiz) es-Serrac'a destek vermeli. İnsan haklarına bağlı olduğunu söyleyen Fransa, Libya'da bulunan toplu mezarları göz önünde bulundurmalı. Fransa siyasetini tamamen değiştirmeli ve Ankara'ya yaklaşmalı. Türkiye'ye karşı savaş açmanın anlamı yok." diye konuştu.

 Türkiye'nin Akdeniz'de bir güç olduğunu vurgulayan Saint-Prot, Fransa'nın Türkiye karşıtı siyaset izlemesine ilişkin şunları söyledi:

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER