Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fransız polisinden Müslüman aileye insanlık dışı muamelenin detayları ortaya çıktı

Fransız polisi bir çok cami, İslami kurum ve Müslüman şahısların evlerine baskınlar düzenleyerek terör estiriyor.

Fransız polisinden Müslüman aileye insanlık dışı muamelenin detayları ortaya çıktı

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam aleyhtarı sözlerine paralel uygulamalarda artarak devam ediyor. İçişleri Bakanı Gerard Darman, Fransa'da “radikallerle mücadele” başlığı altında 73 cami, özel okul ve iş yerlerinin kapatıldığını duyurdu. 

Kadın ve çocuklara terörist muamelesi

Fransa’nın tanınan isimlerinden ve Baraka City adlı hayır kurumunun başındaki Idris Sihamedi’nin evi polis tarafından basıldı. Geçtiğimiz günlerde yaşanan baskında Sihamedi'nin ine de kelepçe takıldı. Küçük çocukları elleri havaya kaldırıldı o pozisyonda bekletildi. Baraka City, olayla ilgili yaptığı bilgilendirmede Sihamedi’nin hiç bir mukavemette bulunmamasına rağmen polis şiddetine maruz kaldığı belirtildi. Gözaltına alınan Sihamedi, 36 saatlik gözaltı süresinin ardından serbest bırakıldı. 

Eşinin başörtüsü takmasına izin verilmedi

Olaya ilişkin yapılan açıklamada polisin baskın esnasında Sihamedi'yi darp ettiği, zorla kelepçelediği ve ağır hakaretlerde bulunduğu aktarıldı. Ayrıca eşinin başörtüsü takmasına izin verilmediği ve o çocuklara kötü muamele edildiği ifade edildi. 

Macron cadı avı başlattı

Yaşanan hukuksuzluğu değerlendiren CAGE UK Hukuk kurumunun Sosyal Yardım Direktörü Moazzam Begg, ''Ülkenin en büyük Müslüman hayır kurumlarından Baraka City ve Müslüman haklarının savunucusu olan başkanının hedeflenmesi, devletin İslam ve Müslümanlara açık bir cadı avı yaptığının net bir göstergesidir'' tespitinde bulundu. Begg, Macron'un İslam'ı hedef alan İslamofobik söz ve icraatlarla yaklaşan seçimlerde aşırı sağdan oy almayı planladığını belirtti. Moazzam Beg, ''Macron, İslam karşıtı söylem ve politikalarla Le Pen'i aşmak istiyor'' dedi.

İç savaş mı hedefliyorsunuz ?

Yaşanan insan hakkı ihlallerine yönelik bir başka açıklama da Fransız aktivist Marwan Muhammad'ten geldi. Muhammed, sosyal medya hesabından, Macron'a seslendi ve ''ateşle oynuyorsun'' uyarısı yaptı. Marwan Muhammed Twitter paylaşımında, Bu tür aşağılayıcı ve orantısız yöntemleri kullanarak artık kontrol edemeyeceğiniz tehlikeli bir durum yaratıyorsunuz. Ektiğiniz korku, aşağılama ve güvensizlik ile neyin peşindesiniz? İsyanın mı? Yoksa iç savaşın mı? diye yazdı.

Charlie Hebdo fonlanıyor demişti

Polis terörü ile evi basılan Idris Shamedi, İslam karşıtlığıyla bilinen köşe yazarı Zohra Bitan ile eski Charlie Hebdo çalışanı gazeteci Zineb El Rhazoui hakkında çarpıcı açıklamalar yapmıştı. Shamedi bu isimler hakkında, “İslam dinini ve Müslümanları hedef almaları için dışardan fonlanıyorlar, yardım alıyorlar'' şeklinde konuşmuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER