Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fransız vatandaşlığı alan İranlı akademisyen casusluk iddiasıyla gözaltında

İran, çifte vatandaşlığa sahip akademisyen Fariba Adelkhah´ı Fransa adına casusluk yaptığı gerekçesi ile gözaltına aldı.

Fransız vatandaşlığı alan İranlı akademisyen casusluk iddiasıyla gözaltında

Fransa´nın Sciences Po Üniversitesi´nde akademisyen olan Fransa-İran çifte vatandaşlığına sahip Fariba Adelkhah, geçtiğimiz ay İran Devrim Muhafızları tarafından ?casusluk yaptığı gerekçesiyle? gözaltına alındı.

Fransa Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, İran´dan Adelkhah´ın gözaltına alınma gerekçesinin açıklanmasını ve Fransa konsolosluğu ile iletişim kurmasına izin verilmesini talep etti.

İran yarı resmi haber ajansı Tasnim´e açıklama yapan hükümet sözcüsü Ali Rabii ise Fariba Adelkhah´ın gözaltına alınma haberlerini duyduklarını ancak ellerinde daha fazla bilgi olmadığını söyledi.

Öte yandan Fransa Cumhurhaşkanı Emmanuel Macron´dan da konuyla ilgili açıklama geldi. Macron, olanların kendisini endişelendirdiğini ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani´den açıklama beklediğini söyledi.

Macron ayrıca şuana kadar akademisyenin gözaltına alınması gerektirecek herhangi bir açıklama yapılmadığını da sözlerine ekledi.

İran mayıs ayında da,  İngiltere´nin yurt dışında kültürel faaliyetler yürüten organizasyonu British Council´da çalışan İranlı kadını ?casusluk? suçlamasıyla 10 yıl hapis cezasına çarptırmıştı.

Tahran Adliyesi Genel Başkanı Gulam Hüseyin İsmaili, Mizan Haber Ajansına yaptığı açıklamada, British Council´da İran masasından sorumlu kadın, İngiltere istihbaratı ile iş birliği içindeydi" ifadelerini kullanmış, casuslukla suçlanan şahsın suçunu "açık bir şekilde itiraf ettiğini? ve kendisine 10 yıl hapis cezası verildiğini söylemişti.

Kaynak: Reuters



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER