Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Fransa'yı Türkiye korkusu sardı! Seçimlere müdahale edecekler!

Fransa'yı Türkiye korkusu sardı. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye'nin 'yaklaşan Fransa seçimlerine müdahale edebileceğinden endişe duyduğunu' söyledi.

Fransa

Charlie Hebdo karikatürleri ile büyük bir skandala imza atan ülkedeki Müslümanlara baskı uygulayan Fransa'yı Türkiye korkusu sardı. Fransa'da bölgesel seçimler yaklaşırken, Türkiye'nin bu seçimlere müdahale ettiği öne sürüldü. İddiaları ortaya atan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Mavron, Türkiye'den 'dış güçler' diye bahsetti.

TÜRKİYE SEÇİMLERİ YÖNLENDİRMEYİ PLANLIYOR

ABD merkezli ekonomi gazetesi Bloomberg'de yer alan haberde, "Macron'nun, Türkiye'nin Fransız seçimlerini yönlendirmeyi planladığını" söylediği kaydedildi.

France 5 televizyonuna röportaj veren Fransa Cumhurbaşkanının endişeli olduğunu belirten haberde, "Seçimlere yönelik tehditler gizli değil, bu yüzden net olmamız gerekiyor." dedi.

Macron ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasının pek çok konuda gergin olduğu kaydedilen haberde, Ocak ayında 'Dear Tayyip' başlıklı ikili mektuplaşmalar hatırlatıldı. 2 Mart'ta iki liderin video görüşmesi yaptığı kaydedilen haberde, Macron'un Türkiye'nin Fransız seçimlerine nasıl bir müdahale içinde olduğunu belirtmediği vurgulandı.

Türkiye'nin "kamuoyuna oynayacağını" söyleyen Macron, okullar, camiler ve diğer kuruluşlar aracılığı ile Türk seçmeni etkilemeye çalışacağını kaydetti:

"Fransız lider, Türkiye ile diyaloğun hala gerekli olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı: Bir gün Türkiye ile çalışmayacağımızı ve bunu tartışmayacağımızı söylesek; hemen kapıları açıyorlar ve Avrupaya 3 milyon Suriyeli mülteci akın ediyor. Bu nedenle Türkiye ile çalışmaya devam etmeliyiz."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER